-İstanbul'da deprem olmuş duydunuz mu?
-Duymadık,ne zaman olmuş?
-Cumartesi günü saat yirmi kırkbeşte hem de beş şiddetinde.
-Yapma ya,ölü,yaralı,hasar...
-Ölü veya yaralı yok merak etmeyin ama hayal kırıklıkları var.
 Bu gerçek deprem değil tabi ki,unutulan veya unutturulmak istenen İstanbul depremine  dikkat çekmek için böyle bir başlık attım.Olası bir depremde ne kadar can ve mal kaybı yaşanacağını  ben değil istatistik kurumu söylüyor ancak önlemler alınmaya başlandı mı,koskoca soru işareti.Belediye bir iş yapmaya kalksa iktidar partisini karşısında buluyor aynı anlayış ,Allah esirgesin, yaşanası bir felakette faturayı işi bilmemekle suçladıkları  bu belediyelere kesmeyecekler mi?Bizim bazı konularda bu gibi kısır döngülerden vazgeçmemiz lazım ama söylendiği gibi hiç de kolay olmayacak çünkü belediyelerin görevleri,yetkileri ve bütçeleri belli,herşeyi biranda değiştirebilmeleri mümkün değil.

Siyaset ve spor yazıları yazmaktan çok çekiniyorum çünkü özellikle bu iki alan yanlış anlaşılmaya çok müsait,iki kelime söylesen "sen şucusun sen bucusun"diyerek ötekileştirirler üstelik araştırmadan sormadan.Bu durumda haklı da olsanız haksız,suçsuz da olsanız suçlu durumuna düşersiniz ve bu sizi çok yıpratır.Damgalanmak,yaralanmaktan daha çok acı verir.

Deprem dedikleri malum kupa maçında  Galatasaray'ın kendi evinde,seyircisinin önünde,tarihi bir skorla mağlup olmasıydı.Doğaldır.Şampiyon olmuş bir takıma bu oyun ve ağır yenilgi hiç yakışmadı ama hayatta her şey olabiliyor.Şampiyon olmuş bir takıma her yıl şampiyon olacak algısını yapıştırmak zaten çok yanlış,önce bunu bilelim.Bakarsınız bu yıl beşinci ya da daha alt sıralarda tamamlar ligi Galatasaray,bu da mümkün.
Ancak bizim mutsuzluğumuzdan mutlu olan kesimler var,hiç kızmıyorum sevinmek onların da hakkı sevinebilirler.Biz rakibimizin karşısına sağı solu  bahane etmeden,kimseyi alet etmeden,sahadan  çekilmeden oynadık ve kaybettik.Üzgünüz ama dünyanın sonu değil.

Geçtiğimiz sezonu kötü geçiren Beşiktaş'ı bu galibiyetinden dolayı tebrik ediyorum, yeni yönetim ve yeni transferleriyle bir ivme kazanacağını umut ediyorum.
( İstanbul'da Deprem başlıklı yazı berberce tarafından 5.08.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu