Allah her canlıya birçok  özellik vermiş en sevdiğim hayvan inek ve eşektir.İneği çok severim çünkü her sabah sütünü içerdim,eşeği çok severim  tarlaya gidip gelirken hep üzerine binerdim.Köy çocuğu olmanın en büyük avantajı hem doğayla hem de canlılarla iç içe yaşıyorsunuz,şimdiki neslin tek yaşantısı ellerindeki tablet.Dokunmak yok,koklamak yok...

İneğin etinden,sütünden ve derisinden faydalandığımız için eşeklerden daha kıymetlidir.Yasa dışı da olsa,at ve eşek etlerinden sosis,suçuk yapıldığını çok duyduk ancak hiçbir işletmeyi suçlamak  istemiyorum. Bence eşeğin inadı  keçinin inadından daha fazla,su içmek istemediği zaman asla çeşmeye götüremezsiniz,bir çukurdan geçiremezsiniz, gittiği yoldan çeviremezsiniz,zorlamaya kalkarsanız çifte tekmeyi yersiniz...İnekler ise çok uysaldır,inatlaşmazlar,su içmeseler bile çeşmeye gidip dolaşırlar ve sadece  doğum yaptıklarında hırçın olurlar, yavrusunu görmeden edemezler hatta kıskanırlar ve yanına kimseleri yaklaştırmazlar  ilk haftalarda.

Geçenlerde sosyal medyada köy okullarının fotoğraflarını paylaşmışlar bakanlığın bu hususta bir araştırması var galiba;kiminin kapısı kırılmış,kiminin duvarları yıkılmış,kiminin çatısı çökmüş,içler acısı oysa anılarımızın beşiğiydi oralar...Çok doluyum,kendimi zor tutuyorum bu işin müsebbibi olanlara kötü sözler sarfetmemek için.

Yeterli derecede insan kaynağımız, toprağımız ve zamanımız olmasına rağmen bu hayvanların yemini ve samanını ithal  etmiyor muyuz?
( İnekler Ve Eşekler başlıklı yazı berberce tarafından 2.08.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu