Dünyanın hangi işini yaparsanız yapın,iyi yönleri olduğu kadar kötü yanları da vardır; temizlik,toplayıcılık ve hurdacılık işlerini ben daha ehemmiyetli bulurum çünkü bu işleri yapanlar üretici ile tüketici arasında bir bağ kurmayı amaçlarlar,aynı zamanda da ticaretini yaparlar,her insanın yapabileceği işler değildir,bu işlerle uğraşanlar da asla 'ikinci sınıf' insanlar değildir.

Yaşlı amca  her gün aynı saatte benim oturduğum duraktaki  çöp  konteynerleri karıştırıp,çöpe atılan sebzeleri ayıklayarak  bebek arabasına  koyuyor öğlenin kavurucu sıcağında,kirli kasketini de ters giymiş.Cebimdeki paraları  değil ,tüm servetimi veresim geliyor,babam yaşında,acıyorum.Bir kafeye götürüp sohbet etmek,yemek ve çay ısmarlamak,ona bu dünyada yalnız olmadığını  ve insanlığın ölmediğini kanıtlamak istiyorum ancak gözüme çarpan bir detay,düşüncelerimin değişmesine neden oluyor.

Altın takma dişleri çer çöple uğraşıp yeniyle alnını silerken parlıyordu.
( Altın Dişler başlıklı yazı berberce tarafından 10.08.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu