"İnsanlar mı acımasız  yıllar mı acımasız?"dediğimde "insanlar"demişti şef,yılların acı veren tüm yorgunluğunu yüreğinde taşırcasına.Bazı kararlar çarşıdan zeytin,peynir alıp hoşuna gitmeyince  çöpe atmaya benzemez,yapışır yakanıza mahşere kadar sizinle gider.

Her zamankinden  farklı bir hali vardı şefin bu sabah;mutsuz,suskun,dalgın,biraz da kızgın.Sanki yıllardır tanıdığımız,şakalaşıp dakikalarca güldüğümüz,bazen de kimilerinin dedikodusunu yaparak eğlendiğimiz şef gitmiş,yerine asık suratlı,katı kalpli ve sert bakışlarıyla insanı hayattan soğutan,çekilmez birisi gelmişti.
"Nasılsın usta?"diye sorduğumda bile önce konuşmak istemedi sonra "iyiyim"dedi ama iyi olmadığı her halinden belliydi.Bazen gözler ve davranışlar  sözlerden önce insanı ele verir.

Beklemediğim anda soruverdi:
"Bildiğin yerlerde kiralık ev var mı,bir artı bir." Düşünüyorum onların  kendi evleri vardı üstelik kredileri dahi  bitmemişti arasıra   servis güzergahına ırak olmasından yakınırdı hepsi bu.
"Kimin için,diye sorduğumda hemen cevap verdi:
"Kendim için,dedi ve ekledi,ayrılacağım."

Kendisinden  bu yazıyı yazmak için izin aldığımdan bazı konuları açıklamakta bir sakınca görmüyorum:Dile kolay tam otuz beş yıl evlilermiş, ancak enişte biraz aksi,yaşlılıktan da olabilir:
Eşini,çocuklarından dahi kıskanması,eve misafirin gelmesini istememesi,misafirliğe de gitmemesi,sürekli yalnız kalma arzusu,her şeyi yaparken ona danışılması,her şeye karışması,kişisel temizliğine dikkat etmemesi,şefe sürekli psikolojik şiddet uygulaması...
Sabrının tükendiğini  ve ayrılmak istediğini her seferinde dile getiren şefe,elimizden gelen yardımı edeceğiz.
( Şefin Halleri başlıklı yazı berberce tarafından 17.08.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu