Çivi üstüne çivi çakılmaz,yazı  üstüne yazı yazılmaz.Düğünsüz geçmeyen günlerdeyiz,yazı yavaş yavaş devirip güze doğru yol alıyoruz.Evlenenlere ve evlenecek olan tüm çiftlerimize mutluluklar dilerken,ailelerine ve milletimize hayırlı evlatlar yetiştirmelerini diliyor,ahirette,kurtuluşa erenlerden olmalarını yüce Allah'tan niyaz ediyorum.

Özellikle son zamanlarda,ülkemizde dahil,bütün dünyada ivme kazanmış yada kazandırılmış sosyal bir felaket var:boşanma.Tamamen aile kurumlarını yok etmeye yönelik bazı senaryolar yazılıyor,oynanıyor ve tepki yerine de ilgi görüyor.

Her birey özürlü adayıdır.
Her birey aldatma-aldatılma adayıdır.
Her birey'hasta' adayıdır.
Her birey  deli adayıdır.
Her birey suçlu adayıdır.

Düğün davetiyesi gibi  boşanma davetiyesini de   bastırıp dağıtmayı hiç düşündünüz mü? Şundan emin olun ki,iyi gününüzde yanınızda olanların kötü gününüzde yarısı bile yanınızda olmayacaktır,bu yüzden 'evlenmek için evlenmek' bazen hayatınızı karartabilir. 
Diyelim ki çeşitli nedenlerle anlaşamayıp boşandınız,hayata ve aşka küsecek misiniz,bilmelisiniz ki  ilk evlenen siz değildiniz;ilk boşanan da siz olmayacaksınız."El alem ne der,"kaygısından uzaklaşıp  şartlar neyi gerektiriyorsa  onu gerçekleştireceksiniz.

Yeni aşklar,yeni heyecanlar,yeni bir evlilik, yeniden ev tutup eşya almalar,yeniden,yeniden...Kolay  değildir elbet ama bir çiçekle  bahar geçmez.İnsanlara olan güveniniz sarsılır ve hepsini 'bir'olmakla suçlarsınız çünkü her şeye sil baştan başlamak hem maddi hem de manevi yönden   kişiyi olumsuz yönde etkileyebilir.Hayat burada iki seçenek sunar; ya hayatı akışına bırakacaksınız aşksız yaşamayı da göze alarak ya da geçmişteki acılarınızdan ders çıkartıp pansuman ilişki kurmanın yollarını arayacaksınız.
( Pansuman İlişki başlıklı yazı berberce tarafından 16.08.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu