Sizleri  bilmem ama ben  gece işini yapmayı çok seviyorum hem dinleniyorum hem de eğleniyorum,deyim yerimdeyse zevkten dört köşe oluyorum.Sinirim,stresim,yorgunluğum ve dertlerim,sabun köpüğü gibi üzerimden dökülüveriyor.Sorular da  gelmiyor değil;
"Hocam,gece işini  her gece yapmalı mıyız?"
"Hocam, gece işini yaptıktan sonra güzel uyur muyuz?"
"Hocam,ben gece işini yaparken aklım hep bir yerlerde oluyor,bunu nasıl düzeltebiliriz?"
"Hocam, gece  işini yaparken iş kazası yapılır mı?"
"Her gece düzenli olarak yaparsak performansımız artar mı?"
"Alışkanlık ve bağımlılık yapar mı?"
"Hayata olan bakışımızı değiştirebilir mi?"
Bütün bu sorulara verebileceğim tek cevap:Evet."
Ancak buradaki kritik nokta,bu işi görev haline getirmeyeceksiniz çünkü  zamanla sıkılırsınız ve 'yapmak için yaparsınız', böylece işin tadı kaçar; içinizden geldiği gibi yapacaksınız...

Pat küt,alel acele,yarım yamalak bu iş yapılmaz,hızlı olmak güzeldir ancak bazen felakettir,kendinizi
 yarış moduna sokmanıza hiç gerek  yok.Peki nedir bu gece işleri:

* Günün yorgunluğunu soğuk bir duşla atmak.
*Yemenize içmenize dikkat etmek ve mutlaka spor yapmak;yürümek,koşmak,bisiklet sürmek...Herkesin evinde televizyonun karşısında göbeğini kaşıyıp kilo verememekten şikayet edenleri düşündükçe  yaptığınız  bu sporun ehemmiyeti daha da artar.
*Sohbet edin;eşinizle,çocuklarınızla,akrabalarınızla,komşularınızla.
Uzakta olanlarla telefon görüşmesi de olur.Başkalarının dertlerini dinleyip kendi dertlerinizi paylaştıkça ne kadar huzur bulduğunuzu fark edeceksiniz.
*Okuyun,okumak gerçekten çok güzel  alışkanlıktır en az bir saatinizi kitaplara ayırın,türü ne olursa olsun.Özellikle uykusuzluk sorunu yaşayanların okumalarını öneririm.
* Ve en önemli gece işi,uyumaktır.Uyku bizler için dinlenmekten ziyade hem  ilham kaynağımızdır hem de  enerji,asla ihmal etmeyelim,şarjımızdan ödün vermeyelim.
( Gece İşi başlıklı yazı berberce tarafından 18.08.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu