Eskazaraya

Erisilebilecek bütün güc servet saltanat imkan gösteris dekor konfor heybet azamet nufus ihtisam ganimet söhret doruk ve zirvelerinden sonra görünür görünmezdeki cevrelenmis etrafina hakim olan her saplantili sabit nokta gibi gerek yönetimde gerek denetimde arac gerec cihaz  malzeme istif israf her seye sahip oldugu halde üstesinden gelip cözümleyenmedigi ve dünya hayatinin en karakteristik önemlisi ve önceligi olan en temel hayati celiskide kafeslenmis uzayip kisalan calkanti sarmallariyla  tikanir, telaslanir, debelenir, savrulur, yenilir, yanilir, azgin ve sapkinlasir….

Dünyanin gerek amacta gerek gayrette gerek arzuda gerek niyet maksatta dibini sebebini ve sonucunu bulamayip, kibirlere kasvetlere ayricaliklara yitirdigi deger ve dengelerden hücreleyen kopukluklara sönmüs sogulmus SINIRSIZ SAHIPLENME acgözlülügü ve ruhsuzluguyla her gün eskiyip cürüyen ömrünü ÖLÜMSÜZLÜKLE bogup bulusturmalar sapagina derinlesir ve kendi kendini hunharca katletmenin yaratikligina aklini fikrini sevgisini saygisini vicdanini sözünü sesini kaybederek murdar canini cehennem zebaniligine tesim eder insan.

Burdan, yani dünyadan henüz bize isigi ulasmamis tiriyarlarca yildiz kümesi, adalar toplulugu ve dönüm dolasim sistemleri oldugunu ve burdaki kiyametten sonra ihtimal baska bir yerde paralel yahut dümdüz evrenlere kacip tasinmanin tam zamani diyerek yatalak hayatindan morg olup  öldü gitti Stephan Hawwking. Artik klonlanmis insanlar herkesin aynisini kndisinden yapip yigmak var mevcutlusuna gerek yok diyerek dünyayi salgin ve ölümlerle virüslüyor Paul Allen veya Bill Gates. Ve birgün bir zamanda tekraren  yeniden yaratilmaya hücre bankalarina sagimlar yaptirip soguk depolarin kilitli kapilari ardina istifliyor kendine ölümsüzlük iksiri arayan azgin sapkinlik. Elon Mask, yapay zeka sanayisinde üretilmis robot manitasiyla `hic kimseyle olmadigi kadar bununla huzurlu mutlu mesut gecinip gidiyoruz` diyor fink attiriyormuus. Bu meyanda yeralti sularinin hic bir ihtiyat cekingesi göstermeksizin sömürülp sarf edildigi icin dünyanin ekseni seksen santim yana kaymis. Buzullar hizla buhar olmakta. Türler, ormanlar, denizler, daglar , cevreler, yöreler her kitada ayni hizla kopmus olan sürekli savaslarla destekli ve ÖLÜMSÜZLÜGÜ ararken belasini bulan kiyametin azap ve gazabina ugramakta.

Asagidaki siir ordandir :

ESKAZARAYA
Uzar gider ses bazan
Ses kilitlenir kesilir ibresini yönünü bulamadigi insandan
Bir zipkin
Bir sünger
Bir kutup yildizi ve sürekli gezip dolanan ay..
Kendini görmeyen aynalarda gölge kaybolur isiklar sacar dünyanin ölü toprgina düsen
Delibozuk kor kivilcim
Süveterine kokusuz renksiz karanfil de takmistir siyah beyaz oyuncak
Gün dogmadan erkenden kumarhane mesaisine kapilari hizla cekip cikarak
Hep dere kenarinda gelene gidene cakil taslari atan cocugu ortaliklarda birakan
Sahtiyen deriler cekilmis suratsizliklarin
Sümük ve köpüksü malzemelerden olgun dolgun poz kestigi
Belli ki bu kesik ve kurak cizgi elipsin tamamlanmamis tarafina eksik kalacakti
Gecenin gözetledigi hudut ve gümrük kapilarina takilip kalacakti
Pili biten hayat
Ve insandan dökülen tüy
Gittigi gidebildigi yere kadar ele güne muhtac tabut
Ve bavullu bavulsuz ziynet
Servet
Mülk
Sera gazi
Sonbaharda takoz
Kime
Kime
Kime
Yandigina güzelim hic bilemeden bozuk kumbarali bosluk
Ve kimin kimsesine aldanip yandigini bilemeden
Bozkir
Corak pinar
Dükkanci cicekleri
Ve eskazaraya kabirdeki susuzluk…
 
Seyfi Karaca………..Agustos / 24
( Eskazaraya başlıklı yazı Yeldegirmeni tarafından 19.08.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu