Tanıdıklarımdan  ziyade tanımadıklarımla sohbet etmeyi daha çok severim çünkü onlarla sohbet ederken konu sınırlaması yoktur bu yüzden içinizi daha rahat dökebilirsiniz."İnsan tanımadıklarınla sohbet  eder mi hiç,delirdin mi sen?"diyebilirsiniz,doğru kimin hırlı hırsız olduğunu bilemeyiz,sohbet edin deyince,adresinizi,kimliğinizi ve tüm sırlarınızı ortaya dökün demiyorum  tabi ki zaten böyle yaparsanız  zararlı çıkarsınız. Herkesle, her yerde,her şey konuşulmaz.

İş arkadaşlarıyla  konuşuyoruz; "Filancanın terfisi verilmezken filancanın terfisi neden verildi?"
Bilmem şu müdür kaç para maaş alıyor, akşama kadar yan gelip yatıyor.
Bilmem şu şef adam kayırıyor.

Komşularla konuşuyoruz; "Filanca komşu arabasını değiştirmiş bunca  parayı nerden buldu acaba?"
"Filanca komşunun misafirleri hiç eksik olmuyor."
"Filanca komşunun karısını  bekar birisiyle konuşurken görmüşler geçen hafta."
"Bunlar nasıl karı-kocalar,yataklarını ayırdıkları gibi şimdi de odalarını ayırmışlar,yakında evlerini ve şehirlerini de ayırırlar."

Akrabalarla konuşuyoruz;o,ona küsmüş,biri diğerine kız vermemiş,biri birini düğününe çağırmamış,kimileri mirası öleşememiş,kimi yakınını kaybedince diğeri başsağlığı dilememiş,kimin kızı kaçmış,kimin oğlu askerliğini bedelli yapmış,kimin kızı nişanlanmış,kimin  kızı boşanmış...

Bütün bunların çözüm yolunu buldum,kulaklarımı tıkıyorum...Böyle zor bir anımda imdadıma teknoloji yetişiyor,takıyorum kulaklığımı,açıyorum radyoyu,yoluma bakıyorum ve de onlara diyorum ki içimden:
"Dedikodularınızda boğulun!"
( Sohbete Ket Vurmak başlıklı yazı berberce tarafından 22.08.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu