"Yeşilçamın ünlüleri bakın me haldeler?"
"Yeşilçamın ünlü oyuncusu sokaklarda ölüm kalım savaşı veriyor."
Bu gibi haberleri  her gün  ya  gazete köşelerinde ya da televizyon programlarında görmekteyiz reyting uğruna.Düşmez kalkmaz bir Allah'tır,ne oldum dememeli ne olacağım demeli ve düşküne yardım etmek büyük sevaptır ama reklamsız,fotoğrafsız...Kimi islamfobinin merkezi,kimi ahlaksızlık öğretisi  kimi kısa yoldan para kazanmanın,şöhret olmanın kapısı olarak gördüğü yeşilçamın,konularıyla güncelliğini koruyor olması,yapımcılarıyla ve oyuncularıyla onları ölümsüz  kılmaya yetmiştir.Her sektörde iyi ve kötü vardır,her sektörün kazandırdığı kadar kaybettirdiği de vardır.Örneğin bir fabrikada binlerce işçi çalışır ancak yapılan bir hata yüzlerce insanın canına mal olabilir ayrıca doğaya saldıkları  bazı kimyasal maddeler ekolojik dengeyi bozmaktadır.

Haberin aslını incelediğinizde "ünlü oyuncu"dedikleri bazen bir figüran olarak karşınıza çıkar,kimsenin yaptığı işi küçümsemek için söylemiyorum,bu sektörün ve oyuncularının abartılarak  tekrar tekrar haber yapılmasına kızıyorum.Zor duruma düşen öğretmen,muhasebeci,bankacı,işportacı,
çilingir,kaynakçı,dondurmacı,yorgancı,pastacı  gündeme gelmezken,"ünlü yeşilçam oyuncusu"diyerek büyük manşet atmaları etiğe yakışmıyor.

İtibar,güce göredir.Fakat insanın anatomisi gereği yaş aldıkça fiziksel,ruhsal ve sosyal bir takım yetilerini doğal olarak kaybedebiliyor,böylece iş dünyasında,hangi sektörde olursanız olun ya tercih edilmeyeceksiniz ya da ikinci plana atılacaksınızdır.Yüz yaşında aktif olarak çalışan doktor ve mühendis gördünüz mü hiç? Bu yüzden devlet politikasında bile memur olabilmenin  yaş sınırı vardır,altmış yaşınızda polis olamazsınız,elli yaşınızda kaymakam veya vali olarak atanamazsınız.Bu şekilde düşünüldüğünde hiçbir sektör nankör değildir,doğal süreçtir, ha kendi işini kurmuştur kenarda köşede ölene dek kendi işinde çalışır o farklı. Bir zamanlar çalıştığın,ekmeğini yediğin,itibar kazandığın bir sektörü,yıllar sonra nankörlükle suçlamak akıl karı değildir.
Ayrıca o filmlerin kalitesi  ortadadır,bu gibi haberlerle o camiaya çamur atmak, sanata ve sanatçılara yapılacak en büyük ihanettir.
( Yeşilçam Fedaileri başlıklı yazı berberce tarafından 24.08.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu