Disiplin denilince aklınıza,"kalk,yat,otur,tut,at,bak,marş"gibi askeri düzen gelmesin;disiplinin olduğu yerde başarı,başarının olduğu yerde verim,verimin olduğu yerde huzur vardır.Bu nasıl sağlanır,kalifiyeli elemanlar ve sağlam teçhizatlarla sağlanır ve işletmeler için bunlar altın kurallardır.Yarası olan gocunabilir ister patron olsun ister yönetici ister usta isterse çırak çünkü doğrular ve gerçekler herkesi bağlar.

Son haftalarda herkesin  ağzından düşmeyen bir kelime var: "Maaşlar ne zaman yatacak?" Ekonomik kriz bizim işletmeyi de vurmuş olacak ki,bu ayki maaşlarımız henüz yatmadı,ne zaman  yatacak,belli değil,işçi arkadaşlarımızın  da yavaş yavaş  homurdanmalara başlamasını  normal karşılıyorum çünkü ortada bir belirsizlik var,hadi bu ayı atlattık diyelim,diğer ayda da aynı sorunların tekrarlanmayacağının garentisini  kim verebilir? Hata,hatalara;yanlış yanlışlıklara,günah günahlara gebe değil midir her zaman?

Geçtiğimiz cuma günü patronun toplantı yaptığını, bir daha böyle bir geçikmenin yaşanmayacağına dair söz verdiğini  usta başı duyurmuştu,olabilir dedik,işletmede  bir  vücut gibidir bazen hastalanabilir,aylardır hatta yıllardır ağrılar çekebilir.Bu kriz yönetiminin  en hasarsız şekilde geçirilebilmesi için hem sabıra hem bilgiye hem de fedakarlığa  ihtiyaç vardır.

Cuma günü ise genel müdür gelip şefleri ofise çağırarak patronun kendisinden habersiz söz verdiğini,"can suyu"denilebilecek az miktarda yatırılacağını,geri kalanının ise pazartesi günü  yatacağına bir söz de o verince,ister istemez güven sorunu  ortaya çıkmış oldu.Patron ile genel müdürün arasındaki iletişimsizlik de böylece anlaşılmış oldu.

"Haftaya maaşlarınız yatmazsa gelin,alnımın ortasından vurun beni,"diyen usta  başlarını da duyduk,ha onun söylemiş olduğu gün maaşlar yattı mı,yatmadı.Sevdiğimiz,saydığımız ve babamız yaşındaki ustaya,bu sözlerini hatırlatma gereğini duymamıştık,söz; çok ağır bir vergidir.
( Can Suyu başlıklı yazı berberce tarafından 26.08.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu