İnsanın insanı sevmesinden,hal hatır sormasından,dertlerini dinlemesi,sorunlarını çözmesi veya çözülmesine yardımcı olmasından,güldürmesi,mutlu etmesi ve hayır dua almasından  kutsal bir iş var mıdır şu dünyada,varsa söyleyin ben de bileyim.Hepimizin misyonu insanlara yarar sağlayıp onlara hizmet etmek değil midir? En büyük iş insanların huzrunu sağlamaktır,gerisi fasa fiso,bu sadece maddiyatla olmaz,bazen tatlı bir söz,bazen yerinde bir espiri,bazen gülümsemek,bazen hafif bir dokunuş bile insanların mutlu olmasına yetebilir.

İş yeri bizim ikinci ailemiz gibidir,kimini ablamız,kimini abimiz,kimini kardeşimiz, kimini babamız,kimini de annemiz  gibi sever sayarız zaten olması gereken de budur,küs gibi çalışmanın kime ne faydası olabilir ki?
Ancak bazı sıkıntıların yaşanmasına  meyil verebiliyor bu samimi davranışlar:
Bir bayanla konuştuğunuzu görseler,aralarında ne  var diye düşünürler.
Bir üst yöneticiyle konuştuğunuzu görseler,yalaka olduğunuzu söylerler.
Ustanızla ya da çırağınızla konuştuğunuzu görseler,adam kayırıyor derler.
Arkadaşınız  olur,yediğiniz içtiğiniz ayrı gitmez,bunlar iş çeviriyor derler. 
Derler de derler...

Konuşmayı ve şakalaşmayı ben çok seviyorum,somurtan insanlardan da nefret ediyorum ama onları da anlıyorum çünkü bu tip kimselerin ailevi sorunları oluyor genelde. Her zamanki konuştuğumuz diğer birimde çalışan  ablayı biraz üzgün görünce soruverdim:
"Nasılsın abla?" "İyiyim"dedi imalı şekilde oysa hiç böylesine tepki vermezdi. Sanki: "Neden hep aynı soruyu soruyorsun,kötü mü görünüyorum yoksa sen mi  kötü görüyorsun beni devamlı?"der gibi tavır sergileyince,sorduğuma pin pişman oldum  suç işlemişçesine.

Ne yaparsanız yapın kardeşim,insanlara kendinizi beğendiremezsiniz konuşursun "geveze"derler konuşmazsın "kibirli" derler.


( İş başlıklı yazı berberce tarafından 30.08.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu