Dere kenarında vak vak öten   kurbağa ile tıs tıs  sesler çıkartarak yürüyen kablumbağa karşılaşmış,demişler ki dere boyundan  gidersek yoruluruz en iyisi düzlüğe çıkalım güle oynaya yolumuza devam edelim. Ancak kablumbağanın içine bir kurt düşmüş demiş ki yoldaşına:
" Ya insanlar varsa...."
"İnsanlar bize zarar vermez çünkü biz  kimseye zarar  vermiyoruz hem  insanların bazıları  çok merhametliymiş bize yardımları bile dokunur."demiş kurbağa ama içinden de " insanlar beni tutamaz zıplar girerim bir çalının  arasına" diye düşünüyormuş.
"Etimiz yenmez ki bizi avlasalar."

Evdeki hesap çarşıya uymaz demişler onları gören insanlar kurbağayı  taşlamaya başlamışlar kablumbağayı ise ters çevirip açlıktan ölmesine neden olmuşlar.
( Kablumbağa başlıklı yazı berberce tarafından 30.08.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu