Yaşlı Adamın Oyunu
Yaşlı adam New York'taki oğlunu aradı ve şöyle dedi: "Oğlum, gününü mahvettiğim için üzgünüm ama sana şunu söylemeliyim ki annenle ben boşanıyoruz; 45 yıllık evliliğimizin bu kadar işkenceden sonra artık bittiğini söylemek zorundayım."
-"Baba sen neden bahsediyorsun?" diye bağırdı oğlu yüksek sesle. "Artık birbirimize dayanamıyoruz" diye açıkladı babası. "Birbirimizi incittik ve artık bunun hakkında konuşmaktan bıktım. O yüzden Hongkong'daki kız kardeşini ara ve bunu ona da söyle." Oğlu hemen kız kardeşini aradı ve kız kardeşi telefonda " Bunca yıldan sonra, neden şimdi boşanıyorlar ki" diye öfkeyle bağırdı ve ben bununla ilgileneceğim"dedi. Hemen babasını aradı ve ona "Boşanmayacaksın! Biz oraya gelene kadar hiçbir şey yapma. Kardeşimi tekrar arayacağım, yarın ikimiz de geleceğiz. O zamana kadar bekle" bu yaptığın aklının ucundan bile geçmesin, anlaşıldı mı?!" diyerek telefonu kapattı. Yaşlı adam telefonu kapatıp karısına döndü. "Her şey ayarlandı canım" "İkisi de bayrama geliyorlar hemde bizden para istemeden kendi yol paralarını kendileri ödeyerek" derken kahkahalarla gülüyordu.
Lütfen yaşlı insanları buna mecbur etmeyin ve onların bilgeliğini asla küçümsemeyin.
Nurten Yurtalan Çağıl.
( Yaşlı Adamın Oyunu başlıklı yazı ERHAN TIĞLI tarafından 1.09.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu