Kitap seçerken nelere dikkat ederiz?
* Hangi yayınevinden çıktığına,
*Kitabın yazarına,ismine ve türüne,
*İlginizi çeken konuları içerip içermediğine ve sayfa sayısına.
Benim fikrimi soracak olursanız hangi yayınevinden çıktığının,yazarının tanınmış veya tanınmamış olmasının pek önemi yoktur;türü,hikaye,deneme,sohbet,fıkra ve  200-300 sayfaları arasında olması benim için  gerekli şartlardır. Bir hafta aynı kitabı okumaktan çok sıkılırım bu yüzden tuğla kalınlığında olan  kitapların yazarlarına da sitemim vardır:Uzun yazmak çok okunacak anlamını taşımadığı gibi çok satılacak anlamını da taşımaz.Türü ne olursa olsun,evirip çevirip aynı konuları uzatmak,okuyucunun zamanını çalmak olur boş yere,bir de kağıt israfı.
Siz hiç on saat süren bir film seyrettiniz mi?

"İnsanoğlunun  iki dünyadaki en büyük ve sonsuz hazinesi,sahip olduğu güzel ahlak ve edebidir." Osman Nuri Topbaş

"Tüy Misali  düşünce ve fikirlerin muhatabı incitmeden,bir tüy kadar hafif  ve naif bir biçimde anlatmak için kaleme alınmıştır.'Kalpten kalbe bir yol vardır görünmez'der ya; Neşet Ertaş merhum.Bu görünmez yolda,kalplere dokunma derdiyle yazılan satırlar aracılığı ile tanışmak ve buluşmak temennisi ile..."diye başlıyor kitabına Melek Engin Aktemur, "Tüy Misali" adlı eserine.Severek  okudum ve bazı notlar aldım,tesbitlerine katılmamak mümkün değil.
"Her geçen gün kendini yenileyen ve insanları içine çeken,toplumsal bağları zayıflatan teknolojik gelişmelerin olduğu bir dönemde yaşıyoruz.Hayatı kolaylaştırmak için sürekli gelişen teknik cihazlar,insanı hayattan biraz daha uzaklaştırıyor."

" Yaratılmışların en üstünü ve şereflisi İNSAN  olmasına rağmen,en bedbaht ve cani olanı da insandır. Cehaletin kör kuyularında kendini kaybetmiş, insanlıktan bihaber yaşayandan elbette ki kamil davranışlar beklenemez.Bunun için her insan öncelikle kendini bilmelidir,zira kendini bilmeyen Yaradan'ını da bilmez."

 Bir  gazete ve çeşitli kadın aile dergilerinde yazarlık ve sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak görev yaptığını söyleyen  Melek Aktemur,yüz otuz bir adet kısa yazılarıyla toplumumuzun gerçeklerine ayna tutuyor.Kitapta da yer alan Mevlana'nın şu yedi öğüdüyle tamamlayalım:

"Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol.

Şefkat ve merhamette güneş gibi ol.

Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol.

Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol.

Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol.

Hoşgörülükte deniz gibi ol.

Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol."

( Tüy Misali başlıklı yazı berberce tarafından 6.09.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu