DEVLET OLMAK
     5 adama teslim olmamaktır..İmtiyazlı vatandaş yaratarak,ona ”Paket gelir” teslim etmemektir .
       Devlet olmak sadece savunan ve asayişi sağlayan olmak da değildir.Sosyal devlet olarak kamu yararına ,kamu hizmeti sunmak ve bundan ücret almamaktır..Eğitim,sağlık,ulaşım iletişim haklarından herkesi,katkısız ötvsiz ücretsiz yararlandırmaktır..
      Vergi toplayıp ulufe olarak ek yönetim kurulu üyeliği müdür danışmanı , danışmanın danışmanı gibi sıfatlandırmalara,ücretleri bankamtikle dağıtmak da değildir…Kör kuyuya ,çayhanedeki kimsesizin üzerine kurulmuş şirket üzerinden hibe dağıtmak da değildir..
        Karhaneleri kapatıp,her sokağa kemaşeleri dağıtmak,mülkiyeteri yabancı tekellerde toplamak hiç değildir..
       Yetişmiş insan kaynaklarını elin memleketine sunmak ,elin vatansızlarına da vatan ikram etmek hiç değildir.Dedesinin devreden haklarına ve şehadetlerine küfreden kendi dinine de küfreder…
        Dereleri,nehirleri kurutan,ormanları yakıp betona çeviren ,yol yapacagım diye “doğal ve vahşi “hayatı sıfırlayarak, tecavüz eden ,Allahın kurallarına da tecavüz etmiş sayılır..Yaptığınız her baraj ,her yol un anlamı bundan sonra dağıtılan rantın, paylaşımıdır..
       Kentlerin tarihi dokusunu korumayarak eskiyi yok ederek -ruhsatlandırmak,Alt yapı yatırımlarını mevcut gelişim yönünün  dışına çıkararak- yeni kamu binaları oluşturarak rant sahası açmak da değildir..
      Bilgiyi değersizleştiren ,bilgini terbiyeli maymuna ceviren ,öğrenciyi co p ve nezaretle ,150 kelime hazineli K9 halime çevirmek de değildir..üniversiteler hürleştikçe  hayalleri fikre ,fikirleri teoriye çevirir..Esirden esir doğar .
      Açık kapalı maden sahası diyerek,yabancılara peşkeş çekilen madenleri sahipsiz bırakmak da değildir..
      Çiftçinin mallarını yoka çevirmek,makina teçhizat sağlıyorum diye ithalatçıyı zengin etmek için borca batırmak da değildir..
      Hastalıklı kokorca et benzeri yığını hayvanları ithal edip,borçlandırdığı hayvancı üzerinden ithalatçı zengi n etmek ve nesli birer mikrop taşıyıcısına cevirmek de değildir…
      Ortadoğuda Libya da Amerikan pijlerine bodygıardlık yapmak da değildir…
     Dayı senin bu “kazan kazan “modelin hep kasaya çalışıyor.Kasadan çalana çalışıyor..Millet acımdan ölüyor..Adam Norveç de tünel yapmış 27 km ve para almıyor ..Birinden çıkıp diğerine girip 10 km tünel gidiyprsun yüne almıyor..Adadan adaya bisiklet ve yaya tüneli yapmış ve yine ücretsiz..Devlet olmak böyle birşey .Cruise gemilere sahip olursun okyanuslarda petrol arar, platformalarda rüzgardan güneşden enerji üretirsin ve hasta bakıma muhtaçlarına bakıcı tahsis eder ücretlerini ödersin ..
Bizdeki “Yap işlet değil yap işet”
İçir çayı al parayı,işet çayı al parayı(kazan kazan,kasa hep kazanan)

Torun Halili (İranı özleyen Karısı için Babil asma bahçeleri ile donatan kral için yazılmıştır Hayal ürünüdür etkilenmeyin  ha.)
( Devlet Olmak başlıklı yazı HALİLİ tarafından 7.09.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu