NARİN CİNAYETİ VE DİĞERLERİ
Türkiye değişen toplum şartları, hafifleyen bürokratik yoğunluk ,eğitim şartlarının sürekli geriye düşmesi, medya ve siyasilerin kendi çıkarları için toplumsal kırılganlıkları araç olarak kullanması ,değil toplumsal bütünlüğü sağlamak, bir arada durması gereken kardeşleri bile birbirine düşÜren şartlara zemin oluşturmuştur.
Gün için de gazeteyi elinize aldığınızda ;Türk toplumunun çeşitli katmanlarına ait ve değişik yörelerden gelen haberlere okumayıp, göz attığınızda bile midenize kramplar girer
.Bu tür haberler öncül şartlar olarak toplumsal güvensizliği pompalamak ,ve tek tercihin rasyonel olmayan güçleri temsil edenlerin vazgeçilmezliğini göstermek maksatlı olarak da bir araya getirilerek servis edilmiş olabilir. Bu seçeneğin doğru olmadığını düşünerek bugünkü gazete küpürlerini alt alta yazıyorum
Haber 1;Yer Sarıyer .İstanbul un en mütena yeri ve İstanbul zır cahil de olsan tabela ve reklamları ile insanların kendi başına bile eğitildiği bir şehirdir. O yüzden köyüne tatil için gidenler bile geliştirdikleri özgüvenle İstanbul a değil ama hemşerisine bir tepeden bakar ..Otomobil tamircisi yanında çalışan l kişinin ayrıldıktan sonra tam karşısında dükkan açmasını yediremedi. Oysa rızk alllah'tandır demiştik. Karşılıklı otururken dükkanına gidip silahını alarak ,eski işçisi şimdiki komşusunu kafasından vurarak öldürdü ..Kendisine cinayeti neden işlediği sorulduğunda yanımda çalışırken müşterilerimi çaldı diyerek ifade verdi..Ne oldu şimdi ?2 dükkanda kapandı ..
Haber 2; Kahramanmaraş yazın sıcağının iç organlarına kadar sirayet ettiği ve devamlı sıcak ve terleme sebebi ile susuzluk halinin vuku bulduğu bir memlekettir. Bir Fabrikanın önünden geçerken hortumda akan suyu gören M.K. fabrika işçilerinden su içmek için bardak istemesi üzerine daha önce tanışmayan taraflar ,işçilerin sopalı saldırısı ile MK 3 gün can çekişmiş ve yoğun bakımdayken vefat etmiştir. Su içmek için izin istemek ya da bir araç istemek ne zaman küfür olarak algılandı?Ve saldırı için malzeme sayıldı ?
Haber 3;Ordu Korgan ilçesinde üvey babanne 2 yaşındaki torununu balkondan aşağı attı.. İnsan sokaktaki bebeyi bile sevmek için hamle yaparken insan kılığına girmiş bir vahşi çocuğu kolundan tutarak balkondan atıyor...
Haber 4;Köy değil sanki organize suç çetesi ve öldürdükleri de 8 yaşındaki bir çocuk değil de ajanlık faaliyetinde bulunan yada karşı mafya örgütünün bir lideri, infaz ediliyor.. Diyarbakır da herkesin bildiği Narin cinayeti var. 24 kişi gözaltında komplike cinayet davasında para için cinayet azmettirilerek işlenmiş olabilir.. Müptezel abisine yalan iftira yöntemi kullanmak sureti ile yada bağımlı olduğu zehir tedariki sebepli ama bilmemesi gereken bir gerçeği bildiği içinde ortadan kaldırılmış olabilir .Yada nesep bakımından varsa farklılık ortaya cıkmasını istemedikleri bahanesi ile de ortadan kaldırılmış olabilir.
Haber sayfalarını geriye doğru çevirdiğinizde bu tür haberlerin aralıksız geldiğini görüyorsunuz ..Hatırlayın ;Geçen yıllar içerisinde Adana da miras sebebi ile Vali muavini avukat kardeşini ve annesini öldürmüştü. Yine Mersin Gülnar ilçesinde konar göçer olarak bulunan sürü sahibi ailenin küçük kızı Müslüme dedesi gözüken biyolojik babası tarafından öldürülmüştü .
Öldürme başlı başına, cezaya bağlanmış bir davranış bozukluğu olmakla birlikte öldürmenin kendi içinde ortaya çıkardığı ipe sapa gelmez bahane ve şekillerde işlenmesi , toplumsal bir bozukluk içerisinde olduğumuza karine teşkil eder.
Yoksa hayvanlar aleminde bile en yakın yavrusuna şefkat gösterilir ve her şartta yavrunun bakımı sağlanır.. Misalen ;anaç bir kedi yavrusunun bakıma muhtaç yavrunun ,küçük halinin tetikleyici olarak doğa kaynaklı kullandığı yöntemle yavrusunu yemek ten çekinmeyen, erkek kediye karşı bir Amazon savaşçısına döndürmektedir.Yavrusunu doyurmak için dilenci edası ile hiç tanımadığı insanlarda n yalvaran söz ve göslerle yiyecek istediğini biliyoruz. Yada bir Kurk tavuğu civcivlere saldıran kedi yada köpeğe karşı gücünün üzerinde kuvvet gösterisini ortaya koyarken Türkiye nasıl bir toplumsal rahatsızlığa düçar kalmıştır. ?
Şayet yüzyılının hastalığı ise bu tür olaylar neden batı toplumlarında meydana gelmiyor ? Otomobil sayısı ve gelişmişlik olarak bizden yukarı katmanlarda ve daha karmaşık ilişkileri uluslararası boyutlarda yürütürken biz neden bir keşmekeşlik ve gürültü içersinde çekilmez hayat şartlarına mahkumuz ?Bilinmezlik içinde yarın ki olayların mağduru olma ihtimali içinde yaşıyoruz..?
Bunların tek sebebi Politik davranış bozukluğuna bağlı olarak ikiyüzlülüğü pompalayan yönetim metodlarıdır.Bunları mazur gösteren gazete tv internet ortamıdır.. Sadece hükümet in değil partilerin kendi içlerindeki "ikiyüzlülük" haleler halinde toplumun tüm katmanlarını kapsamaktadır.. Doğru ve dürüstlüğü ana kural olarak kabul etmeyen politik yapılar sadece doğru ve dürüstülüğün kendilerine mahsus bir yapı iddiasındayken bile günahların tamamını makul görüyorlarsa sakatlık baştan başlıyor demektir. Gelen bu maanevi saldırıları önleyecek KALKAN PROJELERİ gerçekleştiremeyen her bürokrat bundan mesuldur
Siyasi partiler yasası acilen değiştirilerek ekonomik güçten ari bir şekilde doğru ve dürüst yetenekli insanların yönetime getirilmesi şartlarının sağlanması ile bu sorun çözüm üretilecektir..
TORUN HALİLİ
Beğen
Yorum Yap
Gönder
Paylaş


Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
( Narin Cinayeti Ve Diğerleri başlıklı yazı HALİLİ tarafından 12.09.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu