Olup Bitenlerde Umutlar Yeşeriyor,

Çeyrek asırdır,ezilen, büzülen,yamulan,kerpetenin dişleri arasıda kıvranan bir mekanizma,bu mekanizmanın özgülüğüne kavuşması, kendine gelmesi ,üstlendiği misyonu ifa etmesi için arda bir gelgit gibi bu yapıyı sahiplenmeye kalkışan milli irade ve görünmeyen, ucu nereye dokunduğu bilinmeyen duvara toslaması,Meclisin devre dışı bırakılması,işlevsiz hale gelmesi,kırmızı çizgiler, kimin koyduğu bilinmeyen
Kırmızı çizgiler arasında sıkışıp kalması;sonuç itibariyle ,çok yönlü, bir sürü sorunların oluşmasına, birikmesine sebep olmuştur.
Kimi apoletlilerin nüfuzu,
Yüksek yargının biberi,
Anayasanın mahkemesinin tuzu,
Her biri ben benim diyor,Milletin Meclisi ve onay verdiği Hükümet hariç,yeter ki halkın sesi soluğu Ankara'da somut bir hal alasın, gerisi önemli değil misali,
Gel zaman git zaman,
Günün Meclisi yaman,
Hükümet istikrarlı,
Başındaki kodaman,
Hal böyle olunca yanlış yapanın halı yaman,
Yanlış yapan,kamuyu sıkıntıya sokan,devlet eliyle kaos oluşturarak bu sabırlı, gayretli,fedakar milletin ağzının tadını kaçıran her kim varsa elbette ki sorgulanacak, yargılanacaktır.

Hak ve adaleti temsil eden mahkemeler ne güne duruyor?elbette ki davalar açılacak yanlış yapanlar sorgulanacak,şüphelilerin ifadeleri alınacak,gerektiğinde de cezalandırılacaklardır,başka türlü hayır hasenat neşv u neva etmez bu memlekette, bu böyle biline!

Ayrıca her kim su-i niyetle adım atarsa da ilginçtir akıbet hayra dönüşüyor,bak sana şu yumruklar serisine; nasılda insanımızı bir araya getiriyor,bir arayagelenler birbirine selam verip, dua ediyor, provokasyonlara karşı “siper et gövdeni” misali dimdik duruyor, çalınan maya tutmuyor.

Bedmenlere karşı Saman yolu TV den tutun Taraf Gazetesine kadar,nice basın araçları mevzuya sağ duyulu yaklaşıp, kendine yakışanı yapmakta tarihe ismini altın harflerle nakışlamaya çalışmaktadır.

Danıştay'ın “Kat Sayı” ile ilgili son kararı da sevindirici,galiba yavaş yavaş Devletin işlev ve alan açısından farklı kurumları artık işlerine bakacak ve devlet ideolojik devlet olmaktan çıkacak,medeni dünya devletleri gibi vatandaşının hizmetine, huzur ve mutluluğuna endeksli bir hal alacaktır.

Ne mutlu bu günlere,hatta geç kalındı bile, buna da şükür diyoruz.mutluluğumuzu dışa vurmaktan ,yazıp çizmekten,dile getirmekten onur duyuyoruz,artık Meclisin çıkaracağı her yasadan haz almak istiyoruz,bir derde deva olmasını umuyoruz.

Özgür bireyden ,uyumlu ve üretken devlete,
Dilerim bu millet çıkacak selamete,
Selam ,sevgi ve muhabbetle kalın…
e.kaya
( Hangi Birini Anlatayım başlıklı yazı Eyüphan KAYA tarafından 17.05.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu