Konuya nerden başlayacağımı bilememekle  beraber,gecenin sessizliğinin hüküm sürdüğü,sevenlerin koyun koyuna yattığı,sevmeyenlerin ise nefretle yumruklarını sıkıp yastıklarına yorganlarına sarıldığı şu dakikalarda,neşemizde ve hüznümüzde ana kaynağımız olan  Mevlana'nın şu eşsiz dizeleriyle merhaba demek istiyorum yazıma:

"Bir gün gelir, Açmaz dediğin çiçekler açar. Gitmez dediğin dertler gider. Bitmez dediğin zaman geçer. Hayat öyle bir sır ki; Önce şükür, Sonra sabır, Sonra da inanmak gerek."

Gün gelir,seviyor dediklerin nefret eder,Gün gelir,terketmez dediklerin terkeder,Gün gelir,dost bildiklerin düşman olur,Gün gelir,emek verdiklerinden eziyet görürsün,Gün gelir,destek verdiklerin köstek olur,Gün gelir,en paslı hançeri en çok sevdiklerin saplar yüreğinin en çok seven yerine.
İlişkiler insan gibidir;doğar,büyür ve ölür.Eğer tüm fedakarlığı yapıp,gözyaşınızı döküp ve içinizi acıtarak hayata döndürmek istiyorken bütün bunları görmezden geliyorsa o şahıs,ilişkinizin bir ayağı çukurda demektir.Bütün tedavilere cevap vermeden ölüm döşeğinde yatan hastayı düşünün.Böyle bir durumda kendinizi affettirmek için uğraşmayın,Yeniden başa dönmek için çabalamayın,Hatayı hep karşınızdakinde aramayın,kendinizde arayın,Bazen sessizliğe bürünün bazen çığlık çığlığa şarkı söyleyin,"İlk sevenler"siz değildiniz "ilk ayrılan" da sizler olmayacaksınız,Her türlü kararları doğal karşılayın!Üç-beş gün yasını tutarsınız sonra unutursunuz.
( Gün Gelir başlıklı yazı berberce tarafından 13.09.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu