En saf,masum,günahsız ve çıkarsız arkadaşlıklar,okul yıllarında kurulur.Benim de arkadaşlıktan öte kardeş  yerine koyduklarım akranlarım çok oldu.
Orta birinci sınıftayız,aramıza yeni bir arkadaş katıldı ismi Rafet,sınıfımızın en uzun boylusu en hareketlisi ve en yaramazıydı diyebilirim.Bizim köy iki mahalleden oluşuyordu:yeni  mahalle ve eski mahalle.Köyümüzün ikiye ayrılmasının temel nedeni ise  28 Mart 1970 tarihinde gerçekleşen Gediz depremi,bizim köyden de ölenler,yaralananlar olmuş ama sayısını tam bilmiyorum.Depremden sonra evler kullanılmayacak hale gelince, devletimiz tarafından  tarlaların bulunduğu bir alan belirlenerek oralara tek katlı evler yapılmış ve ihtiyaç sahiplerine  cüzi miktarda  verilmiş,bundan sonra orasının ismi "yeni mahalle" olarak kalmış ve okul,sağlık ocağı,belediye binası ve kütüphane hep oradaydı. Bizim ev,eski mahallenin en doruk noktasındaydı ve okul ile aramızda en az yirmi-yirmi beş dakikalık mesafe vardı; yağmurda,karda,soğukta ve buzlu  yollarda düşe kalka  okula gitmenin,soba eşliğinde derse çalışmanın ayrı bir keyfi vardı. 

Rafet'e geri dönecek olursak onun evleri de eski mahalleydi bazen beraber gelir giderdik okula yani hem okul arkadaşım hem sınıf arkadaşım hem de yoldaşımdı,güzel de anlaşıyorduk ama bir huyu vardı;yollarımız ayrıldıktan sonra karşıdan başlardı şu arabesk şarkısını söylemeye:
"Kara zindan, kara zindanYaktın yandırdın beni, ahKara zindan, kara zindanCanımdan ayırdın beni"

Esmer olduğum için alınırdım ve o da bunu bilerek beni kızdırmak için söylüyordu, başlardı tehditler:
"Yarın göstereceğim sana gününü!"

Ertesi gün her şeyi unutur can ciğer dost olurduk.
( Kara Zindan başlıklı yazı berberce tarafından 16.09.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu