Çizgili pantolon zannettiğim meğerse pijamaymış geç öğrenmiştim ama dün gibi hala aklımda.

Çocukluğum doksanlı yıllarda geçti,mahallemizde bir sünnet düğünü vardı yakın akrabamızın,günler öncesinden telaş başlamış,beni de o gün ne giyeceğimin  heyacanı basmıştı,yüzbinlerce seyirci karşısına konser vermeye çıkacak bir sanatçıydım sanki.Köy yerindeyiz ne sahnedeyiz ne podyumda ama çocuklar,ilgi odağında olmak isterler hep.En güzel ayakkabıyı en güzel pantolunu ve  en güzel kazağı giymek ister ki akranları ona imrensin.
Düğün günü gelip çatmıştı,sandıktan bulduğum o kırmızı çizgili giysiyi giyerek  düğün evine gittim ve en ön masaya oturdum karşımda çalgıcılar çalıp söylüyor.
"Önler"genellikle yaşlıların yerleridir,bir amca gelip oturdu yanıma sanki hiç boş masa kalmamış gibi.Beş dakika ya oturdu ya oturmadı,sevincimi kursağımda bırakan  ve her hatırladığımda belleğimde derin iz bırakan o cümleyi kurdu:
"Gece giyinir bu pijama."

Köy çocuğu olduğum için ne yedek ayakkabım oldu ne de  pantolonum, bu söz öyle ağır gelmişti ki bana eve koşa koşa gidip beğenmediğim,paçalarından yırtık  o mavi pantolonumla  değiştirmek zorunda kalmıştım.

"Yaş otuz beş! yolun yarısı eder.

Dante gibi ortasındayız ömrün.

Delikanlı çağımızdaki cevher,

Yalvarmak, yakarmak nafile bugün,

Gözünün yaşına bakmadan gider."diyordu ölüm şairi ve kendisi kırk altı yaşında vefat etmişti.Ben de bu yaştan sonra tuhaf bir adam olmaya başladım her şeye 'boşvermişliğim' aldı başını  gidiyor.İstediğim mağazadan ,istediğim marka,istediğim kadar pantolon alabilecek güce eriştiğimde,çocukluğumdaki o hevesi çoktan kaybetmiştim...

( Çizgili Pantolon başlıklı yazı berberce tarafından 16.09.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu