Hisler Aynasından
Hisler aynasından bugüne merhaba. 

Gözlerimiz uzaktaki kişinin yakınlaşmasını isterken acaba hata mı yapıyorum diye düşünürsünüz ama bazen öyle bir şey olur ki sanki onu tanıyor ve hissediyorsunuzdur. Hata olduğunu bilsenizde onu yaşamak ve hissetmek istersiniz. Acıdan kıvranırken bedeniniz, yaşamak istiyorum dersiniz ve yaşamak için hayatta atabileceğiniz en büyük adımı atarsınız. 
Sıçrayış büyük olmalı, o kadar büyük olmalı ki kalp işte burası, olmam gereken yer diyebilmeli. 
Hissetmeli kaybettiği özünü, uzun saçlarında koklamalı cennetini 
O masmavilik içinde
Kızılcık ülkesinde 
Büyük büyüteçten gör beni demeli insan kendi içindeki kendine. 
Sarılmalı önce kendine. Önce kendine. Sonra bakmalı karşındaki insan aslında ne konuşuyor, nasıl konuşuyor, hızlı çarpan kalbi nasıl yavaşlatılır ki görmüyor, duymuyor ve hissetmiyorsan nasıl anlayacaksın ki bendeki beni. 
Zaman kendini yaşarken, açarken ve aşarken bir merhabayı esirgememeli beklediği elden. Gör beni Hisset Duyumsa diyorsa insan aynana bak gör beni. Sen göremezsen karşındaki insanı Nerden göreceksin acısını, kalbinde olanı. Tek kendine bakma aynadan, dön bak maviye, sarıya, yeşile, kırmızıya insanlar da işte böyle. Savaşma, seviş demiş ya büyükler işte ondan. Sen acısını görmezsen kişinin nedenlerini nereden bileceksin hislerini. 
Demem o ki ben sana dedim ya sana artık bana zahmet eyleme. Ben çıkacak bir yol bulurum da sen bana geç kalmayacaktın. işte Görüyorsun yahu kalbim çarpıyor benimde. Sen ve ben yani ikimiz koca bir evreniz. Çocuklarımız var bizim. Sevgi var içinde. Haydi durma kucakla, okşa saçlarını, sar ve sarmala. Sen var bilirim senden içeri. 
Sevgi diyorlar buna. Gerçek saf sevgi. Beklentisiz, amaçsız, bereketli bolluk var içinde çünkü sen varsın kalbimin derinliklerinde. Kalpsiz mi sandınız, yüreksiz, soğuk benizli ve acımasız. Biliyor bir tanesi işte. Hissediyor beni benden öte. Şaşkına dönme sakın. Korkma. 
Hani o hikaye de var ya;
Ünlü yazar hapse girmiş ya, orada bir köpeği çok sevmiş ama köpek yadırgamıç. Sevmek nasıl bir şey miş? Durmuş düşünmeye başlamış, hayır. Yok olamaz. Asla, asla böyle olamaz. Hırpalayana koşmuş yine ama bu defa farklıymış. Canını yakanı o da yakarmış. 
Ama eğer yakmazsan; 
Koca bir orman veririm sana! İçinde güzel kelebekleri olan, periler, ırmaklar, huzurla akan nehir, sevgi ile koşan çocuklar. Derya deniz, coşan koca koca balıklar. 
Haydi yap seçimini.
Köpek gibi mi sevmeye devam edersin toprağını, dünyanı, suyunu, gölgesinde huzur bulduğun ağaçlarını. 
Yoksa sevgi ile mi okşarsın saçlarını. Merhameti bulur musun yüreğinin derinliklerinde. Hissedermisin bendeki seni. Görür müsün benim gördüğüm o gözle. Gerçekten ışıldarsa sana ve bana hayat bildiği her rengiyle gökkuşağının yelpazesi altında. Sarılır mısın tüm kalbinle. Korkma yanındayım der tutar mısın ellerimden. 
Sevgi ne demek anlar mısın şimdi. 
Korku bedene sarmak değil, sevgiyi bedene işlemektir önemli olan. Haydi iyileş şimdi. Kalk ayağa. Hırpalama saçlarını. Aç doya doya. Sığın kollarına sevdiğin adamın ya da kadının. 
Gel de şöyle otur, acı kahvemi iç. Sana anlatacaklarım var. Otur dinle. Bak o zaman bende ki seni gör. Hisset kalbimin senin için nasıl da çarptığını. 
Koca bir dünya yok oluyor sevgili dostlarım işte bu yüzden. Topraktan geldiğinizi ve tekrar döneceğiniz bu dünyaya sevginizi verin. Ondan verimli, sevgi dolu ekinler isteyin. Yaymayın öfkeninizi kininizi ve korkularınızı. 
Bakın ona en masum, en içten, en derinden gözlerle ve samimi olun. Ben gördüm seni, sende beni gör diyebilin ve oturup acı kahvenizin yanına bir çay ve bir de kurabiye koy. Enfes değil mi? Kraliçem. 

( Hisler Aynasından başlıklı yazı nurcan-aslansoy tarafından 17.09.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu