Önceleri  reklam olmasın diyerek ismini yazmak istemezdik ancak  şimdi herkesin sosyal medya hesapları var çocukların da dahil,telefonu ellerimizden düşürmeyince,küresel güçler bunu fırsat bilerek mantar gibi çeşitli amaçlar taşıyan uygulamaları başımıza musallat ediverdiler.Telefonumuzun ekranına baktığımız kadar  ailemizin,iş arkadaşlarımızın,dostlarımızın,akrabalarımızın
yüzüne bakmaz olduk,öyle bir hale geldik ki sırf oraya bir şeyler paylaşmak için yaşıyormuş hissine kapıldık toplumca; devamlı içerik üretme,paylaşma,beğenilme, takip edilme tutkumuz artıkça arttı hatta beslenmemizi etkilediği gibi uyku düzenimizi de etkiledi.

Babasıyla,anasıyla,karısıyla,kocasıyla,çocuğuyla,dedesiyle
ninesiyle,kuşuyla,danasıyla,kedisiyle,köpeğiyle,eşeğiyle,atıyla,kuzusuyla
koyunuyla videolar çekerek  viral olanların haddi hesabı yok.Ha din,eğitim,bilim,sanat,kültür gibi konuları paylaşanlar yok mu,var ancak bunlar onlarınki kadar ne beğeniliyor ne de takip ediliyor.
"Cebinde harçlığın var mı?"
"Karnın aç mı?"
"Evine dönmek için yol paran var mı?"
"Borcun var mı?"sorularının yerini şu aldı:"Tik tok hesabın var mı?" 
Bir elmayı paylaşanlar,bir dilim ekmeği,bir domatesi paylaşanlar artık "wipi"paylaşıyorlar selamsız sabahsız,bayağı ve çıkarcı.

Kimilerine  göre tik tok "evlendirme dairesi",kimilerine göre "boşanma salonu",kimilerine göre "şeytanın çalışma masası" kimilerine göre de "zaman celladı." İyi yönleri yok mu,elbette var,onlara şükran borcumuz var hepsine kötü diyemeyiz nankörlük olur.
Bence arasıra medyada  boy gösteren "kapatılsın" haberleri bunun propagandasını yaparak kullanıcı sayılarını artırıyor,planlı ve kasıtlı olarak.

Gece gece hem hoşuma hem de garibime gitti bir bayanın  paylaşımı,altına şunu yazmış: "Açlık tahlili verince soluğu kantinde alan biz." Haline bakılırsa kendisinin hasta olmadığı anlaşılıyor,burası da muhtemelen hastanenin kantini ve  etrafındaki masalar dolu,telefonunu kocasının olduğu yöne çeviriyor ve şu şarkı  çalıyor:

"Akmaz oldu ırmaklarSoldu yeşil yapraklarBu kadar zalim olmaSeni de yer topraklarSeni de yer topraklar"

( Tik Tok başlıklı yazı berberce tarafından 20.09.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu