Hepinizin malumu cep telefonları ve çağrı cihazlarının patlatılması olayı. Evet bu bir milat artık. Bundan sonra bir çok şeyin çok farklı olacağı ve bir dolu komplo teorisi üretileceği, sonrada teorilerin ilerisine geçileceği aşikar...

Her ne kadar yerli teknolojilerin kullanımını artırsak da ordumuzda bir dolu yabancı menşeli silahlarda var. Yabancı menşeli Leopar Tankları var. Uçaklarımız var çeşitli ülkelerden aldığımız. Geniş kapsamlı bir savaşa girdiğimiz zaman bu savaş aletlerini aldığımız ülkelerin bunların içine herhangi yok edici bir şeyler koymadıklarından ne kadar emin olabiliriz.

Daha önceki İsrail-Suriye savaşını İsrail - Mısır Savaşlarını hatırlayın. İsrail bir günde ikisinin de Hava Kuvvetlerini uçak kaldırmaya bile fırsat vermeden yok etmişti... Bunları sadece savaşlar ve çatışmalar içinde düşünmeyin. Milli Havayolu Şirketimiz var. Kullandıkları uçakların hepsi yabancı bir ülkenin genellikle de Sam Amca'nın veletlerinin üretimi. Bunların içinde düşürmek için bir mekanizmanın olmadığını ve bunun tespit edilmesinin de imkansız olduğunu kim iddia edebilir?

Televizyonlar alıyoruz zaman zaman. Hepimizin evinde iki üç dörde kadar televizyonlar var. Radyolar var, müzik setleri var. Tablet bilgisayarlar var, masa üstü bilgisayarlar. Bunlar ile bizi kontrol edip de,  dinlemediklerinden nasıl emin olabiliriz?

Havada iki tane yolcu uçağımızın, sistemlerini karıştırıp da birbirlerine çarptırmayacaklarını, kim garanti edebilir? Bu gün için komplo teorileri gibi görünse de, olmayacak şeyler değil bunlar... Bizde de var tabi böyle sistemler en başta Koral var. İleriki zamanlarda daha da iyisini yaparız belki yapmalıyız... Nasıl ki zamanında İsrail'in verdiği SİHA' ların daha iyisini yaptıysak bunları da yaparız... Sabırlı olmak lazım.

Geleceğin bilimi, Yazılım Mühendisliğinde artık çağa ayak uydurmak,  çağ atlamak zorundayız. Ayrıca bu Siber Saldırıları da önlemek için bir birim kurulmasına acilen ihtiyaç olduğu gibi, aldığım duyumlara göre bu çalışmalara da başlanmış. Sevindirici bir durum...
( Cep Telefonundan Nerelere başlıklı yazı AhmetZeytinci tarafından 21.09.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu