Ellerime baktıkça üzülmekle  utanmak arası bir duygu yaşadığımı ve saklamaya çalıştığımı fark edip çok üzüldüm.    
       Yaşlanıyorum artık bunun bilincindeyim. Yıllara meydan okuduğum genç göründüğüm söylense de ellerim gerçeği söylüyor. 
       Genç kızken babamdan gizli tırnaklarımı uzatır. Ve bahçede bile çalıştığım halde ellerimle tırnaklarımla övünürdüm. O yıllarda şarkıcı Emel Sayın'ın ellerini çok beğenir ve onun ellerine benzetirdim ellerimi. 
        Şimdi duygularımı, geçmişin ve düşüncelerimin zaman tünelinden geçirdiğimde ellerimi çok hor kullandığımı ve hiç gereken bakımı yapmadığımı ve özen göstermediğimi görebiliyorum.              

         Bunun yanı sıra ellerimle, ailemi,  çocuklarımı beslediğim, onların her türlü gereksinimlerini yerine getirip büyüttüğüm için,  evimin tüm işlerini eksiksiz yapabildiğim için, hobilerimi, sanatsal işlerimi yapabildiğim ve en önemlisi içimden geçenleri, duygularımı yazılara dökebildiğim için ellerime müteşekkir olmam ve onlarla gurur duymam gerektiğini  biliyorum. 
       Ellerime baktıkça yorgun ama çalışkan, başaran bir kadının ellerini görebiliyor ve cefakar, yorgun, güneşten kahverengi lekelerin sarmaladığı ellerimi, doktorların meslek hastalığı dediği kenarlarından kemiklerin çıktığı parmaklarımla ve hayatla başaçıkmış kendimle gurur duyuyorum.
Sakine Bahadır 
24. 09.2014
( Yorgun Ellerim başlıklı yazı SakineBAHADIR tarafından 24.09.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu