Nereye Gidiyoruz
Günlerdir bunu düşünüyorum. Bize neler oluyor. Önce corona çıktı birbirimizden kaçar olduk, uzaklaşmak zorunda bırakıldık. Corona bitti ama o kadar alıştık ki , işimize de gelmiş görünüyor kimse kimseye oturmalara gitmiyor, misafirlik yok denecek kadar azaldı. Doğum günleri, altın günlerine, kız istemeler, nişan vs organizasyon şirketleriyle salonlarda yapılmaya başlandı.  Mevlit hatta taziyeler bile evin dışında kabul edilir oldu. Evlerimizi en lüks eşyalarla eksiksiz düzmeye çalışıyoruz ama ne hikmetse genelde kimseyi evimize davet etmiyoruz. 
 
       Son zamanlarda çarpık ilişkiler, taciz haberleri, şiddet, kaçırılma, öldürülme vs vs o kadar çok arttı ki kimseye güvenimiz kalmamış durumda. Artı en yakınımıza bile güvenmememiz gereken yazılar paylaşılıyor haklı olarak.

Şöyle düşünüyorum da ben ortaokula giderken birgün harçlığımı evde unutmuştum dolmuş şoförüne paramı unuttuğumu söyleyince adam cebinden para çıkardı kızım zor durumda kalma dönüşte bunu verirsin diye bana harçlık vermişti. Bizim zamanımızda belki lüks yaşamıyor, marka giymiyor, yokluk çekiyorduk ama bakkal amcaya, komşuya, eşe dosta herkese güven vardı. O zamanda kötü insanlar vardı tabi ki ama bu kadar ayyuka çıkmamıştı.

Tamam annem de kimseye güvenmememiz gerektiğini, yabancıların arabasına binmememizi, tanımadığımız kişiler yiyecek bir şey verirse almamamız gerektiğini bize tembih ederdi. İki kardeş odada yalnız oynarken kapıyı birden açar girerdi. Sokakta oynarken ismimizle çağırır  hemen çıkmazsak bizi azarlardı. Hatta şöyle bir sözü vardı " Gömleğime bile emniyetim yok, oda arkama dokunuyor,, derdi O zamanlar bizi sıktığını düşünürdük. Yani bize temkinli olmayı, olabilecek kötülüklere karşı kendimizi korumayı öğretiyormuş aslında. Ama gene de bu kadar güvensiz değildik. Bakkal amcamız komşu teyzemiz, pazarcı, kasap  amcamız vardı. Anahtarımızı komşuya emanet ederdik. Bu kadar kötü değildi etrafımız, bu kadar yaygın değildi kötülük. Cinsellik bu kadar iğrenç sarmamıştı etrafımızı. Daha bir sürü şey yazabilirim. O kadar çok ki yazılacaklar... Biz geriye dönüp baktığımda güzel günler, arkadaşlıklar, dostluklar yaşadık. Ama artık çocuklarımıza, torunlarımıza, gelecek nesillere  havası, insanları, ahlakı, etik değerleri kirlenmiş bu dünyada yaşayacakları için çok üzülüyorum...

Sadece ne oldu BİZE, ne oldu İNSANLARA, ne oldu DÜNYAMIZA... BİZ NEREYE GİDİYORUZ diyebiliyorum...




( Nereye Gidiyoruz başlıklı yazı SakineBAHADIR tarafından 18.09.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu