"Kendi bahçesine bir çiçek ekememiş insanlar, karşı bahçenin toprağının altındaki tohuma bile öfkelidir." iki gün önce bu güzel  sözü duymuştum popüler kadın  yazardan ve çok etkilenmiştim.İnsanları anlamak zaten çok güçtür,en basit örnekle kimisi yürüyüşünüzü beğenmez kimisi bakışınızı kimisi giyiminizi kimisi şivenizi,zaten  insanların  kendini beğendirme gibi bir dertleri olmaması lazım çünkü insanların içindeki  şu üç harfli-ego-gerçekleri görüp aklı selim kararlar vermesini engellemektedir.

Üç harflilere karşı milletimizin hassasiyeti vardır,inancımızdan mıdır korkularımızdan mıdır bilinmez, oysa üç harfliler halk arasında espiri konusu olmuş ve korkulacak bir durum yoktur örneğin  zincirleme marketler,şef,göz,gök,aşk,acı,bal,gül...
 Trajik-komik bir olay:
Adamın birisi arkadaşına şöyle demiş: "Senin içinde üç harfliler var."
Adam kafaya  takmış bu sözü doktora gitmiş ve doktor: "Senin hiçbir hastalığın yok,endişelenme,"demesine rağmen ikna olmamış,uykuları kaçmış,beslenme düzeni değişmiş,tuhaf bir adam olmuş.

Söz,en etkili silahtır insanı can evinden vuran.

"Bu adamın bir bildiği var" diyerek arkadaşının yanında almış soluğu,anlatmış durumunu ve kendisine yardım etmesi için yalvarmaya başlamış." Ne olursun,beni bu sıkıntıdan kurtar,malım mülküm herşeyim senin olsun."
Adam şart koşmuş:
"Önce şu karşıdaki üç harfliden yüz lira alacaksın,sonra yanındaki üç harfliden bir kilo ısbanak alıp gelirsen söylerim."
Adam  korkusundan titremeye başlamış,etrafına şaşkın şaşkın göz gezdirdikten sonra sormuş:
" Beni tanıyorlar mı?"
"Seni benden daha  iyi tanıyorlar."demiş arkadaşı.
" Peki kesin kurtulacak mıyım bunlardan?"
"Kesin."
" Ne yapacaklar bana?"
" Sana bir şey yapmayacaklar,ishal olacaksın ve  içindeki tüm pisliklerden kurtulacaksın."

Bazı insanların zeka düzeyleri farklı olduğundan onlarla  anlaşmak hayli zordur.Karşısında atm vardı oradan para çekecekti, onun yanında ise Bim vardı bir kilo ısbanağı oradan alacaktı.İçindeki üç harfli dediği ise hepinizin tahmin ettiğiniz gibi "b"harfiyle başlayan işte o şeydi.
( İçinde Üç Harfli Var başlıklı yazı berberce tarafından 7.10.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu