'Mutluyken söz verme. Üzgünken cevap verme, Öfkeliyken karar verme,"der Osho,çok da doğru söyler çünkü o anki psikolojiyle biz insanların yanılma ihtimalleri her zaman vardır.Bu yüzden ani karar vermekten kaçınılmalı,yanlış anlaşılmalara yol açacak söz ve davranışlarda  bulunulmamalıdır.

Çocukluğumdan beri çevreye karşı bir hassasiyetim vardır,yere çöp atanlara,tükürenlere,çimenlere basanlara,ağaçları kesenlere ve diğer canlıların yaşamlarını zorlaştıracak eylemlerde bulunanlara  karşı öfkem bitmez.
"Yere neden tükürüyorsun?"diye sorsan,"sana mı sorcam," diyecek ve tansiyon biranda yükseliverecek oysa  çevremize karşı hepimizin duyarlı olması lazım.Adamlar sahil kenarında yiyip içiyor,içki şişesini veya organik ve plastik çöplerini denize fırlatıveriyor(!)

Öğle vakti kasketli  bir amca motorunu durdurmuş  ırmağa  bir  şeyler atıyor,biraz yanına yaklaştım ki portakal kabukları suyun yüzeyine çıkıverdi.
" Çöp kutusu yok mu bey amca?"diyeceğim vakit, pusuya yatan bir balığın  kurtlar gibi aç olduğunu anlayınca  adamın ne kadar hayırsever biri olduğunu anladım.
( Balıklara Yem başlıklı yazı berberce tarafından 9.10.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu