Tüm vedalar hüzün barındırır bağrında;bazen gözyaşı süzülür al yanaklardan bazen sözler boğaza düğümlenir bazen insanın yüreğini kara bulutlar gibi sitemler sarar.Her şeyi konuşmak istersin konuşamazsın,her  şeyi anlarsın fakat anlatamazsın...Doğanın değişmez yasalarındandır veda,karlar dağından ayrılır,koyun kuzusundan,ana yavrusundan,gün gelir insan hayattan ayrılır.Vedaların da hikmeti yok mudur,vardır  elbette çünkü yeni başlangıçların habercisidir.

"Ben aşçı olacağım."dedi geldiği günden beri ve bence gerekli  tüm becerileri gösterdi,ilerde bu işi yapar veya yapmaz ama  yapacağı tüm işlerde bu enerjisini kaybetmediği  sürece başarılı olacağından eminim.Öğrenmeye ve öğretmeye her ne kadar bizim tesis  pek müsait olmasa da,bizim gösterdiklerimizi  geliştirebilir  hatta değiştirebilirsin,her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır,aynı  yemeğin farklı farklı yapılışlarını görecek,sunumların yemekten daha değerli olduğunu anlayacaksın.Sakın ola ki "önemli olan lezzettir" felsefesine kapılma;iş hayatında disiplin,sistem ve hijyeni asla unutma!

Hangi alanda olursa olsun mükemmel insan yoktur,ustan olarak değil bir abin olarak sana önerebileceklerim şunlardır.
* Kimseye kendini beğendirmek için uğraşma.
* Yaptığın işi  kimseye beğendirmek için de uğraşma,
*En önemlisi herkesi kendin gibi sanma,
*Güven sevgiden önce gelir,bu yüzden önce güven sonra sev!
*Seni yolundan  ayırmak isteyenler olacaktır, unutma ki  dağların zirvesi her zaman dumanlı,yağışlı ve fırtınalıdır.Başarmak için  herşeye göğüs germeli,tüm olumsuzlukları bir rüya görmüşcesine unutmalı, bıkmadan  usanmadan her zamankinden  daha iyi şekilde işine dört elle sarılmalısın.
* Hayatta her zaman her istediğin olmayacaktır,hayallerine ulaşmanı engelleyecekler, seni çekemeyecekler,yıldırmak için her türlü oyunları meşru görenler olacaktır.Onları kendi silahlarıyla vuracaksın,nasıl mı,başaramaz dediklerini başararak.

Hani güzel bir söz vardır;demir tava geldi kömür bitti,akıl başa geldi ömür bitti diye,sen de  bizlere,ortama ve işe  tam alışmışken stajyerliğin bitip ayrılık vakti geliverdi.Ayrılıklara alışacaksın.

"Bir şey sorabilir miyim?" sözünle  hatırlayacağız seni,inşallah iyi ustalarla karşılaşırsın çünkü meslekten ziyade mesleği sevdirenler daha kıymetlidir,mesleği sevdirenlere ömür boyu  dua ederken meslekten nefret ettirenlere beddua edersin.

Yolun ve bahtın açık olsun sevgili Hamide,gülen yüzün hiç solmasın,hayatında başarılar diliyorum,başka yerlerde başka mevkilerde görüşmek üzere,Allah'a ısmarladık...
( Hamidiye'ye Veda başlıklı yazı berberce tarafından 10.10.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu