Köylü çocuğuyum okulun ilk günü edebiyat öğretmenimiz Şefika Karabulut,"Ne olmak istiyorsun?" sorusuna,lise  sıralarında "gazeteci olmak istiyorum,"demiştim  ve bana bazı arkadaşlar "gazeteci"lakabını takmışlardı.Tuhaf ama matematik dersi hariç,diğer sayısal dersleri hiç  sevmezdim,matematik,sayısal derslerin anası sayılır ve bu dersten başarılı olanların tüm  derslerden başarılı olması beklenirdi.Sözel dersleri daha çok severdim;edebiyat,tarih,coğrafya,sosyoloji,
psikoloji,felsefe,vatandaşlık ve insan hakları,çevre ve insan,sağlık bilgisi.Geometri,analitik geometri ve fizik  dersleriyle hiç yıldızım barışmadı diyebilirim.

Hiçbir zaman ders çalışma programın olmadı,canımın istediği saat,istediğim dersten,istediğim kadar test çözerdim.Ortaokuldayken uyumadan iki saat önce derse çalışırken lise yıllarımda bu alışkanlığıma son verip okuldan gelir gelmez ödevlerimi bitirmeye  özen gösterirdim.

Her öğrencinin hayali olan mimarlık,mühendislik,avukat,polis,doktorluk gibi meslekleri hiç hayal etmedim ama kaymakam olmak biraz içimden geçiyordu.Her isteyen her istediğini elde edemiyor zaten belki bu mesleklerden birini yapıyor olsaydım bu kadar mutlu olamayacaktım.Bu arada söylemek lazım mutluluğun anahtarı sevdiğin bir işi yapmaktan ve sevdiğin bir kadınla evlenmekten geçer.

Şimdi soruyorum gençlere:" Ödev var mı?"
"Yok,olsa da annem yapıyor."
"Sınıfta kalmak  var mı?"
" Bu devirde sınıfta mı kalınır?"
" En başarılı olduğun ders hangisi?"
"Hepsi."
"Ne olmak istiyorsun?"
"Henüz  karar vermedim."

Ne olmak isterdim,"öğretmen olmak mı istersin yoksa beş yıldızlı  bir otele genel müdür olmak mı  istersin,"deseler,hiç düşünmeden öğretmenliği seçerdim.
( Ne Olmak İsterdim başlıklı yazı berberce tarafından 14.10.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu