DOMUZ SATMAK
               İslam dini ,kötü- zararlı olanı yasaklamış, iyi ve faydalı olanıda serbest bıraktığı gibi bazende ollumlu olumsuz emirlerde bulunmuştur..
               Allah size leşi(ölüyü, kanı, domuz etini ve allahtan başkası adına kesileni haram kıldı.(Açık hüküm el-Bakara 2/173; en-Nahl 16/115; ayrıca bk. el-Mâide 5/3; el-En‘âm 6/145)
               Tevrat ta yahudiler için açıkça murdar olduğu yazılmıştır.  
               Hz İsa yahudi dir .Gerçeğe en yakın kabul edilen Barnabas incilinde , “Bunun üzerine yazıcılardan biri dedi: Eğer ben, domuz eti veya pis olan bir başka et yersem, bu benim vicdanımı kirletmez mi? Îsâ cevap verdi: İtaatsizlik insanın içine girmez, insandan, kalbinden dışarı çıkar ve bu sebeple haram kılınan yiyeceği yerse kirlenmiş olur” (Fasıl, XXXII/32-34) Misyoner çalışmalarında ,dine girişleri kolaylaştırmak isteyen bir kısım aklı evveller pazarda satılan her şey yenir gibi kolaycılığı ile domuzu yerler..
                Domuz ayrımsız yediği biyoloji ilmi açısından da yenilenin vücut içi oluşumla doğrudan etkili olduğu bilinmektedir
                Domuz eti olağanüstü yağlıdır. Bu yağ kana geçtiğinde damar sertleşesi yüksek tansiyon a sebep olur. Damar kirliliğinin neticesi kalp krizidir.. Etin içeriğinde su toksini denilen zehirli maddeler vardır  Lenf bezleri bunu dışarı atmak için olağanüstü efor sarf eder.. Lenf bezlerinin düğümlenmesi- iltihaplanması - şişmesi şeklinde özellikle çocuklarda kendini gösterir..
                   Domuz etinde bulunan yoğun sümüksü doku ,çok fazla kükürt içerir.. İnsan vucudunda da kükürt vardır. Bu oran %0.3 dür.. Fazllalık halinde Kas kıkırdak ve sinirlere yerleşerek iltihaplanmalara yol açar.. Bol miktarda alınan büyüme hormonu sebebi ile vücutta şişlikler oluşturur el ayak ve çene buyumesi anormal derecede olur.Gözle görülür şekilde obez ve oraantısız vucut görünümlerine ssebep olur. Vucuttaki kanser hücresi de bundan faydalanır.. 
                  Domuz etinde bulunan histamin ve imidazol deride kaşıntı hissi uyandırır..Ekzama ve deri iltihaplanmasına da yol açar..
                   Tirişinli fare ve domuz eti yemesi sonuçunda trişin hastalığına yol açar.. Trişin domuzu etkilemez ama insanda ölümcül sonuçlara yol açar..Şerit solucan  beyne  kadar gider ve yerleştiğinde kurtuluşun olmaz
                     İnsanlık tarihinde Domuzun çok yavrulaması ,kolay ulaşılabilir olması, avlanma dışında yetiştirilerek de gıda ihtiyacının karşılandığı görülür.Avrupa da Yaban hayatına yakın köylerin bunu pazarlarda satması, hristiyan öğretiye pazarda satılan her şey yenilebilir kolaycılığına dönüşünce ,insanlar bu alışkanlıklarından vazgeçmemiştir. Tüm tarih boyunca Çin coğrafyası nufus kalabalıklığı, tarımal üretim yetersizliği köpek etini bile 7000 yıldır yenilebilir yapmıştır.. Japonya ya doğru gittiğinizde maymun beyni ve  cinsel gücü arttırdıgına inanılınan tüm deniz ürünleri yenilmektedir. Kuzey avrupa ülkelerinde gücün ifadesi ayı ,yakaladıgı eti gömüp çürüttükten sonra yediğini bildiğimiz ayı etini bile yemekte beis görmezler.. 
                  Ademoğlu ndan türeyen ve giderek mekanıkleşerek,duygu ve düşüncelerden arınmış  “çöp oğluna” dönüşen, insanın besin ihtiyacını, kendi kişisel değerlerine göre belirlemesi ,kimseyi ilgilendirmez. Ama daha çok kar etmek veya  milleti bozarak,domuz profilli insan oluşturmak için çaba sarf eden mahfillere, figüranlık yapan olursa ve bunu ticari işletmeyi araç olarak kullanarak gizlice yaparsa ,bu salt bir hayvani davranış olarak açıklanamaz
                  Zincir şeklinde satış noktası oluşturan bir firma kumpasa uğradığını ,kamu görevlillerinin töhmet altında bırakacak sekılde örnek alındıgından bahsederek ,kendini savunuyor ..Dikkat ediyorum bir kısım mütedeyin arkadaşlarda bunu dava olarak algılayıp, yanlışa sahip çıkıyor..Böyle büyüklükte bir işletme böyle bir yanlış yapar mı? “Hayatın olağan akışına aykırıdır” diyor.Bu mantık sakat tır.. Uyuşturucu kaçakçısının milyar dolarları var .Ama adam hala kaçakçılık yapıyor..Neden? Böyle mantık kuralına göre zengin olan suç işlemez diyerek imtiyazcı yaklaşım gösteriyor..
                   Çocuk stajyerleri ucuz iş gücü, garson  olarak işkur dan al.18 ay primini devlet e ödet Maaşları vergiden düş ..Otobanların giriş çıkışını tut.. Nerede otoban olacak ?Öğren ..Bilgi akışında Kamu yardımı aldığında ala.. ama iş çetrefilleştiğinde, b*ku kamu görevlisinin üzerine at.. 
                    Ekonomide kurallar ve belirlemeler vardır..Büyüdükçe  gelirin artar ama karın artmaz. Optimum seviyeden sonra  Aksine karlılığın düşmeye başlar ..Daha çok yer açarsın, daha çok masrafın artar. İlk günlerdeki kar özlemi sana domuzda sattırır iman dan yoksunsan şerefde  sattırır.. Bu olayın ekonomik özeti    
                  Bir de  Fetö gibi “dinler dialogu “ sahtekarlığının failleri,  kimselerce milletin domuzlaşması sağlamak da olayın bir diğer sebebi de olabilir .. Siyonistlern tarihsel milletleri yok etme k stratejisi bakidir..
                  Domuzun olayda suçu yoktur..GÖREVLİ GELİR MÜHÜRLÜ Numune yi bir sana bırakır ve kendi numunesini alır gider.. Devletin verdiği rapor artık  RESMİ BELGEDİR. Kesin delil teşkil eder..Varsa mukavemet gücün ve haklılığın,” delillerin tesbitinde bir hata değiştirilme”gibi suç teşkil eden eylemleri ispatlarsın.. Gerisi lafı güzaf .. Hakim olsan kesin delile ragmen keyfiyeti içerir Karar veremezsin     Meyhaneci sarhoşu sever ama kızını sarhoşla evlenmesine müsadde etmez..

Torun HALİLİ
( Domuz Satmak başlıklı yazı HALİLİ tarafından 11.10.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu