MALİYE İFLAS EDERSE

       Norveç dünyanın 3. Petrol üreticisi   En baba kuzey ülkesi parlementosunda 160 vekil var ..Üstelik bir de gerçek kral ve avanesi var..
      Bizim parlamento da  lidere mama olsun ,parti teşkilatlarını tavlasın diye  tavlama aracı olarak  vekil sayısı 600 e çıkarıldı .Eskiden Her vekilin bir danışmanı vardı.Şimdi olmayanda 4  danışman var..
         Almanya nufusu bizim kadar görevdeki polis sayısı  140 bin dir...Bizde 340 bin var..Bilmeyenler için söylüyorum Bütçe kanunu onaylanırken personel gideri ve yeni alınacak personel için ayrılan kalem bellidir..Yani Maliye bakanı izin verirse kadro açılır..
        Haydi EYT ile bütçe geliri tarımar edildi.Çılarmayacakdın .Çılardın ..Yeni vergilerle birilikte gider kaleminde gösterdiğin giderleri ortadan kaldırırsın .Mesele sosyal yardım oşarak verdiğin maaşlara yeni kriterler getirerek maaş vermeyi zorlaştırır.Oradan kıstığın gelirinde artı olarak gözükür.. Sen önce bütçene sahip çık ondan sonra  gel millete sar .. 
          Meclisde 2400 danışman var..Ortalama maaş 50.000 TL dediğinde 120.000.000 TL tasarruf ederek bütçede gelir kaemine aylık katkı sağlarsın
         Tüm Türkiye de  yaklaşık 11/10/2024 günü toplam 7500 trafik tescil işlemi yapıldı.Planlanan ilk tescillerden 3000 TL devirlerden 1500TL alınacak şeklimde Anadolu akansı haner geçti..  7500 satışdan, 1500 ü sıfır araç 6000 devredilen araçdır..Toplam gelecek para ,eğer yeni durum satışları düşürmezse Savunma fonu için 14.000.000 dır Oysa  2400 danışman sınıfı kaldırıldığında maaş ve bunların kendi çevresinde yarattığı  daireler de atık değere dönüşecektir.Bu durum bile muhasebeleştirildiğinde bir değer ifade eder.. 
            Maliye Bakanı görev yapamamaktadır..Yeni düzenleme ile Amaçlanan savunma filan değil kazın son tüylerini alırken kutsal değerlerimizin başa otutularak stres balansını ayarlamaktır. Bakan Mehmet Şimşek işini yapamadığı ortadadır İstifa etmesi kalmasından daha hayırlıdır.
               Muhasebenin kuralı bellidir.Gelirini arttıramıyorsan giderini kısacaksın..Eğer Türk devletine bir husumetin varsa da kusacaksın ki görelim ..
               Bakan olalı meredeyse  2 sene oldu hala yeni vergi ve harçların peşinde dir.Harçlar zaten alıp başını gitti..Vatandaş en ufak bir dava için en aşağı 5000 TL harç yatırması gerekir..12.500 emekli maaşı alan birisi Hakkını nasıl arasın? Ondan sonra dava pazarlamacısı şebekeler ortada  fing atıyor..Mağduru magdur ederken dolandırıcılık dosyaları tavan yapıyor..Tüm Bunlar zincirleme olarak birbirine bağlıdır..Maliye görevini yapsa adam kamyon dan düğünden para çıkarıyor.Kara para  nın aklanması ihtimali yükseltir..Uyuşturucu gelirinden maliye olarak  vergini alıyorsun.Düğündeki parayı Emannete al incele bakalım..Takanları ve gelirlerini karşılaştır..Ondan sonra ak mı kara mı çıkar .. Komşumuzun düğününe giderken grlık taksak diye kaçınmaya çalışıyoruz..
               Balıkesir Turgutlu otoban parası 1 yıl önce 85 TL idi şimdi 350 TL dir Otoyolları bir işletme olduğuna göre sen burdan %50 gelir vergini aldın mı?
               Bu milletin bir gr dahi kaldıracak gücü kalmamıştır.Ya görevini külfet getirmeden yap ya da istifa et git.Bu kafa ile gidersen askere alamazsın teskere .Kasa tamtakır kuru bakır kalır ..

Torun Halili
( Maliye İflas Ederse başlıklı yazı HALİLİ tarafından 12.10.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu