Utanmadan sıkılmadan,alnımı aça aça,göğsümü kabarta  kabarta söylüyorum ki ben aktif bir içiciyim,bu huyumla da gurur duyuyorum,kendimi  takdir  ediyor ve kendimi çok seviyorum.
Soruyorlar:
"İçiyor musun?"
"İçiyorum,diyorum hem de gece gündüz."
"Sen iyice dinden imandan çıkmışsın,"diyorlar,sanki kendileri evliya olmuş insanlar kimi karı-kız peşinde koşuyor kimi kumar kimi  yan kesicilik.
Markasını soruyorlar  söylemiyorum zaten markasının pek bir önemi yok,kokusu ve renkleri aynı.Hayretler içerisinde kalıyorlar:
"Hiç sarhoş olmuyor musun?"
"Kırk yıldır içiyorum ama sarhoş olmuyorum."deyince,
"Çilekeşsin sen arkadaş"diyorlar.
Bu işin uzmanı olduğumu  sanıp meze masası nasıl hazırlanır,balık mezeden sayılır mı sayılmaz mı,sıcak mı içilmeli,ılık mı,soğuk mu,kokteyn nasıl hazırlanır gibi beyin yakan soruları sıralıyorlar.

Büyük konuşmayı sevmem ama  bu konuda büyük konuşuyorum,dünyalar  dolusu  altın da verseniz,bir kadeh içiremezsiniz bana.Bir çok geçimsizliğin,boşanmaların,kavgaların ve cinayetlerin sebebi değil midir?  "İçki bütün kötülüklerin anasıdır."
Ha,ne içtiğimi söylüyorum;Abd'li yazar, düşünür ve çevreci olan Henry David Thoreau'ün ünlü bir sözü var:
"Akıllı bir adamın tek içkisi sudur."

( İçiciyim başlıklı yazı berberce tarafından 26.10.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu