Tema
Üye Ol Giriş Yap
Anasayfa Şiir Deneme Hikaye Makale Serbest Kürsü Yazarlar Forum Sohbet Online Üyeler
(0 oy)

Sipariş

Uğraşlı ve hummalı bir çalışma başlamıştı o saatlerde. Ünlü iş adamının geleceğini duyan tüm çalışanları bir telaş kaplamıştı. Garson şef, arı gibi çalışıyor, karıncalar gibi sağa sola koşturuyor ve elemanlarına ardı ardına emirler yağdırıyordu:

“Her şey kusursuz olsun! En küçük 
bir hata istemiyorum. Tabağını, bardağını, kaşığını iyice silin. Masasını protokol masası gibi süsleyin!Üstünüze başınıza ve sözlerinize dikkat edin!”

Neredeyse restoranın tüm çalışanları saygıda kusur etmedi ve ünlü iş adamını kapıda karşıladı. O da kendisine gösterilen bu sevgi seline kayıtsız kalmadı; herkesle tek tek tokalaşıp ayrılan masaya, dört beş arkadaşıyla birlikte oturdu.

Çorbaları, pilavları, balıkları, salataları, mezeleri, tatlıları, pideleri, kebapları, ızgaraları ve içecekleri tane tane saydılar. Fakat ne sipariş verdi biliyor musunuz?

Kibrit kutusu kadar yağsız ve tuzsuz beyaz peynir…
İki yaprak marul…
On tane siyah zeytin…
Ve bir tane yeşil elma…

Değerli kardeşlerim; rızık ile mal ters orantılıdır. On daireniz olsa hepsinde oturamazsınız. Dünya nimetleri önünüze serilse bile, bu hikâyedeki gibi, şekerdir, tansiyondur, kolesteroldür derken çoğunu yiyemezsiniz. Çok mal, çok huzur getirmeyeceği gibi bazen çok sıkıntı ve bela da getirebilir.
Sitede Önceki / Sonraki
Yazarın Önceki / Sonraki
Oylama
0 (0 oy)
  • Yorumlar 0
  • Yorum Yaz
  • Tebrikler
  • Beğenenler
  • Popüler Yazıları
Yükleniyor...

Yorum yazmak için giriş yapın.

edebiyatevi.com

Sipariş

berberce berberce