HAKAN`IN RÜYASI

 

     Günlerden bir gün, Hakan öykü kitabı okumak istemiş. Kütüphaneye gitmiş, orada tüm kitapları karıştırmış ve bir tane öykü kitabı alarak, bir güzel okumuş. Kitabı okudukça, öyle çok hoşuna gitmiş ki! Saniyeler dakikaları, dakikalar saatleri kovalamış da Hakan`ın haberi olmamış. Vakit öyle çabucak geçmiş ki, akşamın olduğunu fark edememiş. Kütüphanedeki görevliden bu öykü kitabını kendisine bir günlüğüne verilmesini istemiş. Kütüphaneci de, bu kitabı Hakan`a okuması için vermiş.


     Hakan, öykü kitabını çantasına koyarak, koşa koşa evin yolunu tutmuş. Evede biraz geç gelmiş ama, annesine durumu izah edince, annesi kızmamış. "Aferin oğlum Hakan, sen okumak istersen sana bir çok öykü kitabı alırım." demiş.
Hakan, yemeğini yedikten sonra yarım kalan kitabı bitirmiş. Daha sonra derslerini de bitirerek, yerine yatmaya gitmiş.


     Hakan yerine yatar yatmaz, hemen uykuya dalmış. Hemen bir rüya görmüş. Rüyasında okuduğu kitabın kahramanları ile buluşmuş ve onlarla bir güzel sohbet etmiş. Bundan sonra daha çok öykü kitabı okuyacağına söz vererek, daha çok yeni arkadaş edineceğini anlamış.
    

Sabah yerinden kalkınca annesine rüyasında neler gördüğünü anlatmış. Her yeni kitapta yeni yeni arkadaş edineceğini söyleyerek, tüm arkadaşlarına da kitabın faydalarını, okumanın çok güzel olduğunu ve yeni yeni bilgiler öğrenildiğini anlatmış.

Metin Neşeli – 2003

  Öğretmen

( Hakan`ın Rüyası başlıklı yazı metin-neseli tarafından 17.08.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu