Dostum keşke görseydin insalığın bu halini bak nasıl olmuş insanlar. Eğer kalkıp da mezarından görseydin bu insanları iyi ki ölmüşüm diye sevinirdin ama ben sevinemiyorum kimse senin kadar anlamadı beni kimse dinlemedi dertlerimi, kimse yaralı kalbime merhem olamadı senin kadar.
SENİN gibi bir dost bulamadım daha.
 
Bak hep çıkarcı olmuş menfaatçii olmuş insanlar. Yurdumun ilkokulunda, saman kağıdından yapılmış defterlere ancak adımı yazmayı öğrenebildim iki yılın sonunda. Sonra insanlardan kaçtım; tembelliğimi, aptallıklarımı görmesinler, anlamasınlar diye. Büyüdükçe içime sindiremediğim ürkekliğimi, yazma özürlülüğümü Tanrı vergisi pratiklikle kapatmağa çalıştım.
 
Okuma hastalığım ne yazık ki hiç olmadı. Sevdalım da olmadı ki adına şiirler yazma gereksinimi duyayım. Şimdilerde, hasbelkader bir evlek yer edinebildim şu fani dünyada kendime.
 
Yazdıklarım yaşamımın buruk gerçeğidir. Geriye dönüp baktığımda dramla dolu yaşam sahnelerinin değişmediğini ve oyuncuların da bu oyuna inatla hâlâ devam ettiklerini görünce sahip olduklarım için kendimi şanslı saymadan ve şükretmeden edemiyorum.
 
Yaşamımdan şikayetçi değilim kısacası; Tarancı’nın dediği gibi, şikayetim olsa olsa ölümden yana olacak. Ama sen şikayet etme ölümden. Gittin, kurtuldun bu hayattan. Söylesene, senin yanında benim için yer var mı? Ben de geleyim oraya, kurtulayım senin gibi bu hayattan.
 
Tabii ki yaşadıklarım adına haksızlık etmek istemiyorum. ‘Hiç mi güzellikler yaşamadın?’ diye sorarlar adama. Elbette; dostluk, sevgi ve paylaşım adına, İnsan tadında, hiç küçümsenmeyecek anılarım, nice günlerim, sevmelerim de oldu yaşamımda.
 
Dileğim bunların yaşamımdan eksik olmamaları. Yazdıklarımı tekrar okudum. Eylül ayının dördünde başladığım bu mektubu sonlama noktasına geldim sanırım. Karmaşık duygular içinde olduğum bir gerçek, nedendir bilmem; böyle yazmak geldi işte içimden. Mekanın şad olsun dostum
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
( Dostuma Mektup başlıklı yazı emrah-akgun tarafından 23.09.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu