Recep’in o gün kafası karmakarışıktı , gerçi kafası karışık olmadığı günler yoktu ama dünyadaki ekonomik kriz , memleketteki işsizlik , siyasi kavgalar onun gündemindeki ilk maddeler idi.
Kahveye gelirken başlayan yağmurdan o da nasibini almıştı . Karakaş’ın sobası da büyük bir keyifle çıtır çıtır yanıyordu . Yakın bir masaya yanaştı ve okeycilere “Şeytanınız bol olsun !” dedi . Recep’i sadece birisi fark etti “ Hoş geldin ! “
Recep’in gözleri yine Müftü Abi’sini aradı ama nedense ortalarda yoktu . Okeycilerden de hayır yoktu . Sonra boş bir masaya geçip televizyona takıldı .
Sivas’lı bir ailenin Almanya’da büyüttüğü TRT’nin “örovizyon adayı “ dansöz – şarkıcı Hadise isimli bir kız İstanbul Valisi tarafından yere kırmızı halı serilerek karşılanıyor sonra da şapır şupur öpülüyordu ; “ Hey Allah’ım dedi , ne günlere kaldık ! “
Tam o sırada yanında dikilen “ sosyalist Ali “ iskemle çekmez mi !
Şimdi olanlar oldu ,diye içinden geçirdi Recep ..

- Selamsız sabahsız Ali hoş geldin ! Bir sen eksiktin ..
- Recep Abi , memlekette her şey tamam da ben mi eksiğim ? Memleketi sattı bu adamlar , ne varsa özelleştirdiler .
- Kötü mü oldu Ali ? Bu KİT’ler eskiden hep zarar ederdi . Devlet bunlardan kurtuluyor hem de özelleşince vergisini de alıyor. Komünist Çin ile Küba bile değişiyor
- Recep Abi , bu Tayyip yok mu bu Tayyip ! Oğluna gemi almış , Maliye Bakanı’nın oğlu da yumurta satıyormuş . Ülke soyuluyor . Yolsuzluklar her yanı sarmış abi !
- Yahu ne var bunda ? Bunun adı ticaret .. Memleketin savcıları , hakimleri , mahkemeleri var .. İhbar etsinler ,gereken yapılsın ..
- Öyle demekle olmuyor abi ! Bunlar bitirdiler memleketi !..
- Ali ! Başlatma beni ! Ben bu memleketin avukatı mıyım ulan ? Neden senin satırın hep tek taraflı kesiyor ? Muhalefetin hırsızlarını neden saymıyorsun ? Allah , bir burun iki burun deliği yaratmış . Senin burnunun sağ deliği ,sağ gözün ve sağ kulağın çalışıyor . Soldakiler tıkalı … Söyletme beni Ali ! Hırsızın partisi olmaaaaz !..Hırsızlar her partiye sızarlar ulan !

- Tamam Recep Abicim kızma ! Karakaş Amca bize iki çay … Tavşan kanı olsun …
( Memleketi Sattı Bu Adamlar başlıklı yazı A.Müfit KUTLU tarafından 5/14/2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.