Eğitim sistemimizde sürekli sorunlar yaşıyoruz. Liselere, üniversitelere nasıl girileceği hep sorun oldu yıllardır. Bunun için sınav sistemlerini değiştirdik, müfredatları güncelledik. Bu sistem olmadı, şunu deneyelim dedik…

 

Her yıl Amerika’yı yeniden keşfettik. Sistemi deneme yanılma yoluyla oturtmaya çalıştık. Eğitimle ilgisi olmayan insanları bakan, müsteşar, uzman, öğretmen yaparak sistemin çökmesini sağladık. Bu süre içerisinde heba olan, kobay olarak kullanılan çocuklarımızı hep göz ardı ettik. Önemsemedik. Gerçi normaldi bu, bizde insana değer verilmediği için hep ben yaptım oldu mantığıyla hareket ettik.

 

Eğitimde son hamlemizi de Danıştay yaptı. Danıştay bu yıl yapılacak 7. sınıf SBS’yi iptal etti.

 

Hayırlı olsun. Ben sınavları Milli Eğitim Bakanlığı yapıyor sanıyordum; ama meğer Danıştay da bu işin içindeymiş.

 

Bir ülkede sınav sistemleriyle bu kadar oynanıyor ve sürekli sistem değişiyor, sistem hakkında herkes söz sahibi oluyorsa orada ciddi bir sorun vardır.

 

Sınav uygulamasında bir yanlışlık var ve Danıştay’ın gördüğü bu olumsuzluğu Milli Eğitim Bakanlığı uzmanları göremiyorsa ve eğitimle ilgili kişiler mahkeme kararıyla hareket ediyorsa bakanlık da uzmanlar da bitmiş demektir.

 

Anlayamadığım şey şudur ki üç yıla yayılmış bir sınav sisteminin yanlışlığını zamanında göremeyen bakanlığımızda görevli eğitim ölçme değerlendirme, rehberlik vs uzmanları mahkemenin gördüğü bu yanlışlığı da mı göremediler?

 

Yok uygulamada bir yanlışlık mevcut değilse eğitimle hiçbir ilgisi olmayan Danıştay nasıl oluyor da sınav sistemi hakkında karar veriyor?

 

Danıştay’ın bu son kararı bana göre eğitim sisteminin çöktüğünün resmidir. Daha önce öğretmenlerin fikrini almak yerine velilerin fikrini alarak SBS’yi kaldıran Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenleri yok sayması, adam yerine koymaması gibi Danıştay da bakanlığı yok saymış, adam yerine koymamıştır.
 
Danıştay'ın bu kararı -bir nevi- Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu işi bilmediğinin mahkeme kararıyla tescilidir.

 

Bir yerlerde ciddi bir yanlışlık var. Çok ciddi bir eksiklik var.

 

Yanlışlığın cezasını da maalesef zavallı çocuklarımız ve ailelerimiz çekiyor.

 

( Eğitim Sisteminin Çöktüğünün Resmidir başlıklı yazı M. Kuvancı tarafından 3.11.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu