Yoksul bir bedevî gibi çöllerde yardan bir damla su istemek yerine, daha fazla acı dilemenin adı mı aşk? Ölüm fermanını boynuna asmış bir mahkumün af dilemesi gerekirken darağacına gülümseyerek gitmesi midir aşk?
 
Dertlerine, acılarına ve geceler boyu ağlamalarına, sancılarına rağmen aşk derdinden memnuniyetini bildirip devayı reddetmek midir aşk?
 
Kavuşma.. Yarin gül tenini koklayıp mest olma varken, ayrılığı tercih edip diyar diyar gezmek midir aşk?
 
Tılsımı acıdadır aşkın. Bedenleri ayrı tutmakla alevlenen ateşler aşıkı daha da eritir ve yüce mertebelere ulaştırır. Bunu bilen aşık vüslatı istemez. Çünkü vüslatta bu ateşler birbirine değince sırrı bozulur aşkın. Aşk gizemdir. Gizemin aşikar olması aşkı zarara uğratır. Maşuku uzaktan görmek, belki kapalı pencerenin perdesinin aralığından onu hafif bir süzmek aşıkı daha da hazlandırır. O anki heyecanı kavuşmada bulamaz.
 
 
www.ramazanbey.com
( Aşkın Sırları başlıklı yazı ramazan-seyd tarafından 25.12.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu