1 23 Nisan Bayramı

 

         Bir şeyi meslek edinmişseniz, sorumluluk almışsanız, insanların sizden beklentisi varsa keyfi davranıp canın istediği zaman vazifeni yerine getirip istediği zaman arazi olmazsınız.

 

         23 Nisan çocuk bayramını yıllardır ele alıyoruz, bazen içimiz karadı, bazen umut verdi. Bu bayram gününü neşe ile mutlulukla, heyecanla canlandırmamız gerekirken okullar üzerinde daha çok emir komuta zinciri içinde bir az da kerhen kutlanıyor. Halbuki böyle bir gün ki  TBMM’nin açılış günüdür.Öyle bir Meclis ki  orada çıkan yasalarla idare ediliyoruz, devletin sevk ve idaresini millet adına gözetliyor, çalışmalarından bizzat toplumun her kesimi etkileniyor. Ama ne ilginçtir ki  Gazze saldırısında 300 ‘den fazla İsrail dostluk derneğine üye vekillerimizin olduğu ortaya çıktı, gel de endişelenme.

 

       Bunun açığa çıkması da güzel bir şey, en azından bu dostluk bağının iyi bir bağ olmadığı eninde sonunda belli oldu ve kesip atıldı. Umarım bir daha da kurulmaz İsrail’den bizim gibi onurlu bir halka fayda gelmez .

 

      Sivil toplum neler yapabiliyor gerisini siz düşünün bir dostluk derneği sizin 300 vekilinizin gönlünü çalabiliyor, biz ne yapıyoruz vekillerimizi kontrol etmekten aciziz. Meclisimizi gözetleyecek, halk adına değerlendirecek STK’larımız bile yok, eleştirenler de dış destekli, vesayetin gölgesinde çalışıyorlar.

 

      Bütün bu anormalliklere rağmen Meclisimize sahip çıkacağız, eksik, aksaklarını tamamlayacağız, meclisimizin arkasında duracağız ve daha faal ve bağımsız olmasını sağlayacağız.

 

       İlimizde 500’ün üstünde dernek var 50 den fazla oda var acaba Meclisin açılış bayramına davet edildiler mi? Her bir derneğe 50’şer tane davetiye bırakıldı mı? Gelen misafirlerle gerektiği kadar ilgilenildi mi? Meclisin posterleri stada asıldı mı? İlk mecliste dua için kalkan eller taklit edilerek dua edildi mi? Bunların cevabı tek kelimeyle hayırdır.Çünkü yaptık ettik, oldu bitti, tarzı 23 Nisanlar, 19 Mayıslar, 29 Ekimler kutlanıyor.

 

       Ah dostlar ah!... bu klasik kutlama tarzları ne zaman değişecek? Bu bayramlara ne zaman vatandaşımız seve seve gelecek stadyumlar dolacak ve bu günler şanına layık kutlanacak?

 

       Arkadaş, şartlar ne olursa olsun meclisimize sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Oraya göndereceğimiz vekil için bin düşünüp bir karar vereceğiz.Gönderdiğimiz vekili memlekete çağırıp sorgulayacağız, Taleplerimizi kendisine iletip kamu yararına faal olması için dürteceğiz.Yanında arkasında olduğumuzun izlenimini vereceğiz. Maalesef vekilimizden korkar hale geldik vekil bize sırt çeviriyor Ankara’da gününü gün ediyor. İktidar Partisinin ilimizin tüm eski vekillerini değiştirmesi de bunun bir delilidir.

 

       Acaba vatandaşlarımızın % kaçı 23 Nisan Meclisimizin açılış günü olduğunu biliyor.Böyle bir anketin sonucunu duymak istemiyorum. İşte bundan dolayıdır ki 90 yıllık meclisimizin halka yakınlığı bu…

 

       Devlet , Hükümet, Parlamento, kavramlarını halkımıza anlatmamışsak hata kimde acaba?

Daha bilinçli, daha duyarlı, daha ilgili ve cesaretli vatandaş yetiştirmek dileğiyle diyor, tüm vatandaşlarımıza huzur, mutluluk ve başarı diliyorum.

 

      Selam ve dua ile “fiemanillah”.

( 23 Nisan Bayramı başlıklı yazı Eyüphan KAYA tarafından 23.04.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.