Yozgat Tantım Günleri Muhteşemdi

Ankara Atatürk Kültür Merkezinde ilk kez düzenlenen “Yozgat Tanıtım Günleri” tek kelimeyle Muhteşemdi... Eksiklerine, noksanlarına rağmen harika bir program oldu. Bu güzel programın gerçekleşmesinde Vali Beyimiz Sayın Necati Şentürk’ün, Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Başer’in, Yozgatlı Dernekler Federasyonunun özellikle Başkan Ahmet Koç’un büyük emek ve katkılarının olduğunu düşünüyoruz.. Kendilerini kutluyor, başarılarını alkışlıyoruz. Emeklerine, yüreklerine alın terlerine sağlık.

Yozgat Tanıtım Günleri bu manada bir ilk oldu. İlk kez düzenlenmesine rağmen çok güzel geçti. Katılım güzeldi, kalabalık göz doldurdu, stantlardaki görevliler ve Federasyon görevlileri üzerlerine düşeni fazlasıyla yaptılar. Ufak tefek aksamaları görmek istemediğimizi ifade edelim. İnşallah gelecek yıllar bu aksaklıklar giderilerek daha mükemmel bir tanıtım faaliyeti yapılacaktır.

Bütün stantları tek tek gezdik, fotoğraflarını çektik. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü binlerce tanıtım broşürü dağıtarak rekor kırdı. Yozgat Belediye Standı oldukça canlıydı. Yozgat Valiliği standı harika dizayn edilmişti. İlçeler kendilerini en iyi şekilde temsil ettiler. Halaylar davullu zurnalı oyunlar tanıtım günlerinin canlı geçmesini sağladı. Hem iç salonda hem de dış mekânda yapılan konferanslar, bilgilendirme toplantıları, konserler, eğlence programları dolu dolu geçti.

Zaman zaman bizler de kendi mekânlarımızda eğlence programları düzenleyerek stantlarımızı sıkıcı olmaktan kurtarmaya çalıştık.. Çandır ekibinin davul zurna grubu ortalığı yıkıp yumuyordu. Ayrıca stantları şenlendiren mahalli ozanların yanı sıra folklor ekipleri de çevrede gezinerek katılıcılara hoşça zaman geçirttiler. Oynanan oyunlar, çekilen halaylar tanıtım günlerini unutulmaz kıldı.

YOZGATLI ŞAİRLER YAZARLAR STANDI BİR NUMARAYDI

Hakkını yemeyelim Yozgat Tanıtım Günlerine emeği geçen bir çok insanımız vardı. Stantlarını canlı tutan arkadaşlarımız oldu. Orada sesi ve kalabalığı hiç eksik olmayan bir grup vardı ki: o da, Yozgatlı Şairler- Aşıklar ve Ozanlardı. Beş gün boyunca çalıp söylediler hiç susmadılar. Bizler bu canlılığı sağlarken arka bahçemizden dostlarımız hiç eksik olmadı. Ankara dan bize destek olan onlarca Aşık, ozan , Şair dostumuz vardı. Hepsinin gönlüne emeğine yüreğine sağlık.

Yozgat Şairler Yazarlar Derneğinden ben, Salim Gülbahçe, Nuh Şahin, Osman Yüksel, Yaşar Yiğitsoy, Sarıkaya dan Kelami Akdemir, Yerköy den Aşık Kadir Öğren, Ozan Neşet İçöz, Sorgun dan Aşık Derdiyar, Murat Erciyas, Er Ozan, Erdoğan Bektaş beş gün boyunca orada kalarak Yozgat Tanıtım Günlerinde en gözde ekip olmayı hak etmiştik. Gerçekten de Yozgatlı Şairler- Yazarlar Ankara Yozgat Tanıtım Günlerinin bir numaralı ekibiydi. Şairler Aşıklar hiç susmadılar, hep haykırdılar, ses verdiler AKM yankı buldu sedalarından… Son derece canlı geçen Şairler Yazarlar standını bürokratlar da gezerek bizleri kutladılar..

Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Haşim Kılıç, İç İşleri Bakanı Sayın Osman Güneş, Başbakan Yardımcısı Devlet Bakanı Sayın Cemil Çiçek, Yozgat Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Koç standımızı ziyaret ederek aşıkların atışmalarını izlediler. Yozgatlı aşıkları Ozanları kutladılar. Stantları gezen tüm konuklar ilgi gösterip burada bizleri onurlandırdılar. Fotoğraflar çekindiler, alkışla destek verdiler..

İsimlerini saymakla zorlanacağım Ankaralı dostlarımız bize yoğun bir ilgi gösterdiler. Standımızda bizlere destek olan şair- yazar ve aşıklarımız: Rifat Çakır, Aşık Ali İrşadi, Birsen Dinç, Ozan Sevdai, Ahmet Şahinboğlu, Murat Duman, Serap Hoca, Ayten Gülçinar, Aşık Behrami, Ozan Yeter Bektaş, Hatice Türkan, Emine Şahman, Orhan Çınar, Coşkun Mutlu, İbrahim İmer, Şakir Susuz, Mehmet Ardınç, Murat Mercan, Aşık Yakup Temelli, Yazar Hamit Uzun, Nurten Atıcı, Sevilay Tuna, Yavuz Kayacık, Neşe Balıkçı, Bayram Yelen (adını hatırlamakta zorlandığımız diğer dostlarımız) standımızın şeref konuklarıydılar.

Edebiyat Defterinden Toynak kardeşimiz (Secaattin Öztürk) hem okuduğu Yozgat Şiiriyle bizlere destek olurken hem de ekibimize ikram ettiği balık ziyafetiyle gönüllerimize hem de midelerimize bayram ettirdiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Tabii ki, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkurt ve Erhan Özel kardeşime de bizlere katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Yozgat Şairler Yazarlar standının tüm komşularına, özellikle Ankara Üniversitesi (Öcal Oğuz Hocanın Öğrencilerine) Petek Ersal Hocaya, Yasemin Deniz Kardeşimize, Osman Nuri Yüce kardeşimize şükranlarımızı sunuyoruz. Dostluklarına komşuluklarına doyamadık. Tabii ki diğer komşularımıza da…Aydıncık ekibinden, Çandır ekibinden veda yemeğinde sabah kahvaltısında bir araya geldiğimiz tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz.

Sonuç mu? Yozgat Tanıtım Günleri zihinlerde güzel bir anı bıraktı. Harikaydı, mükemmeldi, takdir edilecek bir tanıtım faaliyetiydi. Sıkıntılar çeksek de, yorulsak da emeğimize değdi. En büyük acı ayrılış acısı oldu. Stantlarımızı toplarken ağlamamak için kendimizi zor tuttuk. Gelecek yıllarda yapılacak olan tanıtım günlerinde buluşmak umuduyla vedalaştık. Gelin kızın çeyizini topladığı gibi eşyalarımızı toplandık ve Kına Gecesinin ağıdına benzer bir ağıtla ayrıldık stantlarımızdan….Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz..

Ahmet SARGIN
Yozgat Şairler Yazarlar Birliği Derneği Başkanı

( Yozgat Tantım Günleri Muhteşemdi başlıklı yazı Ahmet SARGIN tarafından 4.06.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu