Yozgat Sevdası başlığını bilerek kullanıyoruz. Her şeye rağmen (birilerinin beceriksizliği, birilerinin sitemine-birilerinin ihanetine ve inkarına rağmen) biz memleketimizi seviyoruz, memleketimize olan sevdamızı açık açık dillendiriyoruz.

Ağzı açılınca Yozgat’ı ve Yozgatlıyı kötüleyenlere inat biz “Yozgat Sevdası” sevdamızdır diyoruz. .Para-ikbal ve siyasi bir makam hırsımızda yoktur. Birileri bu milletin omzuna, sırtına, hatta kafasına basa basa ilerliyor, yükseliyor. Sonra Yozgat’a düşman kesiliyor. Yazık hem de çok yazık!...

“Yozgat’a dönüp bakmayacağım” diyenleri duyduk, Yozgat adını kullanmayıp Yozgatlı olmaktan utananları çok gördük. Ama biz inatla Yozgatlıyız diyoruz, demeye de devam edeceğiz. Evet Yozgat’ın kültür elçisi olmaya adayız. Kültür de, sanatta Yozgat’ı temsil etmek amacındayız. Şunu herkes gördü, en son yapılan Kültür Sanat tanıtım amacı taşıyan” Yozgat Tanıtım Günleri’nde Yozgatlı Şairler-Yazarlar gözde ekipti. Tanıtım günlerinin en aktif, en canlı, en çok hareketlilik gösteren standı Yozgat Şairler ve Yazarların standıydı. Fuarı gezen herkes buna şahit oldu.

Yozgatlı şairler-Yazarlar olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yaptığımız kanaatini taşıyorum. Hiçbir beklenti içinde olmadan, para-pul talebi yapmadan bu görevimizi başarıyla yaptığımızı düşünüyoruz.

Tek isteğimiz siyasilerin, bürokratların ve Yozgatlı yöneticilerin gözlüklerini açıp da gerçeği görmeleridir. Neden mi sitem ediyorum? İlgisizliğe sitem ediyorum. Bu denli yapılan güzel faaliyetleri görmezlikten gelenlere sitem ediyorum. Her şeyi para ve siyasi ikbal, olarak görenlere sitem ediyorum. Evet tabi ki, bu yerler, makamlar geçicidir, bunun farkında olmayanlar var. Günü gelince onlarında yakasından toplayıp her şeyi soracağımızın da bilinmesini istiyorum.

YOZGAT SEVDASI SEVDAMIZDIR

Üzerinde uzun süre çalıştığımız şiir-makale –gezi notlarını içeren “Yozgat Sevdası” başlıklı kitabımız çıktı. Tüm kitap dostlarına, Yozgatlı hemşerilerime ve Yozgat Sevdalarına ithaf olunur. İlginizi, desteğinizi beklediğimizi ifade edelim. Ne var kitabın içerisinde?

Yozgat ile ilgili şiirler var, Yozgat ve ilçeler hakkında kısa-özlü bilgiler var, Yozgat’a gelip yazı-makale-gezi yazısı yazan arkadaşlarımızın eserlerinden örnekler var. Yozgat fotoğrafları var, derneğimizin çalışanları ile ilgili yazılar var… Kısacası Yozgatlı Şairler Yazarlar Derneğinin çalışmalarını içeren bilgiler var.

Kitabın adını neden” Yozgat Sevdası” koyduk onu da izah edelim.
Derneğimizi kurduğumuzda Yozgat’ın tanıtımına yardımcı olacağımızı belirtmiştik. Çalışmalarımızı kültür ve sanat programlarına yoğunlaştırdık. Görüştüğümüz, davet ettiğimiz ve programlara katıldığımız çalışmalarda güzel bir Yozgat dostluğu kurduk. Onların bu güzel duygularını şiirle-yazıyla bize ulaştırdıklarını gördük. İstedik ki bu yazılanlar zayi olmasın, onları bir eserde toplayalım.

Arkadaşlarımızda bir Yozgat dostluğu görünce bu dostluk bize Yozgat Sevdasını çağrıştırdı. “Kültür Elçileri” ismini kullanmak dileğimizdi. Ancak çoğu şiirde Yozgat Sevdası işlenince bizim de bu başlığı kullanmamız zaruret kazandı. Özellikle şair-yazar Hikmet Okuyar’ın “Yozgat Sevdası” şiiri bize öncülük etti ve eserin adını “Yozgat Sevdası” değiştirdik.

Tabi ki hemşerilerimizden dostlarımızdan ricamız var. Eseri çıkarmak yetmiyor, bunun okuyucuya ulaştırılması gerekiyor. İstiyoruz ki derneklerimizin, siyasilerimizin, sivil toplum örgütlerimiz, hatta öğretmenlerimiz bize destek olsunlar. 50-100 kitap alıp kurumlara dağıtan, müşterilerine hediye eden dostlarımız bize güç katsınlar. Tüm dostlarımızdan bu ilgiyi-desteği bekliyoruz.

Emeğimiz var, alın terimiz var, duygu ve düşüncelerimiz var.
Uzunca bir süre üzerinde çalışarak bu emeği ve dostluğu kalıcı kılmak istiyoruz. Ve eserin hayırlı olmasını diliyoruz.

Yozgat’la ilgili kaynakların artması-çoğalması ve zenginleşmesi dileklerimle bana ve çalışma arkadaşlarıma yardımcı olan, eser gönderen, katkıda bulunan herkese saygılarımı sunuyor, teşekkür ediyorum.
Gönüllerine,emeklerine, yüreklerine sağlık… Yozgat Sevdasına destek ve gönül veren herkese teşekkürler…
Ahmet SARGIN
Yozgat Şairler Yazarlar Derneği Başkanı
( Yozgat Sevdası Kitabımız Çıktı başlıklı yazı Ahmet SARGIN tarafından 31.05.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu