MERHABA DOSTLAR

                     Zulüm İle Abat Olanı Etmeli Tekbir, Tekbir İle Uslanmayanın Hakkı Kötekdir                                            Vatan sağ olsun demekle Vatan sağ olmaz. Olan can yiğitlere oluyor. Kim verebilir onların saçının bir telini geri. Kim verebilir annenin onca emeğini geri? Kim ilaç olabilir kanayan anne babanın yüreğini kim?

Vatan sağ olsun başkaları kötülük yapsın diye mi?   Başkaları  zalimce, haince, iblisçe canları katletsin diye mi?   Bu neyin düşmanlığı ne için ölüyor bunca yiğit?   Kime ne yapmış bu insanlarda böylesine bedel ödüyor?    Devlet kime ne veriyor?    Herkes şu yalan dünyada nafakasını çalışarak kazanıyor. Çalışmadan kim kime ne veriyor. Ahiret âlemi için çalışmadan cennet bile alamazken bu dünyada çalışmadan ekmek olur mu?   Neyin kavgası bu Allah aşkına neden koyun gibi vatan sağ olsun diyoruz?   Neden kimseden bir ses çıkmıyor?   Onlara okul açılsa okulu yıkıyorlar, fabrika açılsa onu yakıyorlar, asker beklese onu arkadan vuruyorlar, öğretmen gitse onu öldürüyorlar, doktor gitse onu öldürüyorlar, ekmek verilse taş atıyorlar katliam yapıyorlar. Bunlar ne istiyorlar?    Bizler artık çocuklarımızın bu zihniyet uğruna ölmesini istemiyoruz. Ne onlar bu şehirlere ayak bassınlar, ne bizim çocuklarımız değmeyen insanlar uğruna ölmesin yeter artık. Birileri artık dur desin buna. Otuz bin kişinin katili içerde bakılırken bu acı bize yetmiyormuş gibi hala katliamlara devam eden bu zihniyeti durduracak olan yok mu?

 Bir seyit onbaşı kadar gücümüz yok mu?    Ey Türk Milleti!    Ne uğruna evlatlarımızı toprağa verip Vatan sağ olsun diyoruz? Vatana düşman mı saldırdı? Çoluk çocuk demeyip yemeyip içmeyip Vatan için savaşıp ölelim. Düşman değilse nedir? İsmini bilen var mı?   Ya hep beraber ölelim artık, ya da kurtulalım bu işkenceden yüreğimiz acıyor gencecik fidanlara. Allah bize bu dünyayı hiçbir ücret karşılık istemeden verdi. Bu bedeni hiçbir ücret karşılık istemeden kusursuzca verdi. Bunca nimeti hiçbir karşılık istemeden emrimize verdi. Kim tırnağımızı bize geri verebilir?    Allah bizden sadece ibadet, şükür zikir istedi. Şu dünyada her şey ücrete tabi iken, dünya malı için insanlar birbirlerini katlederken o sadece sabır ediyor. İstese bu dünyanın altını üstüne getirip kıymet bilmeyenleri katledemez mi?    İnsanları katledenlere ölüm gelmeyecek mi?   Firavunlar Nemrutlar en uzun yaşadıkları halde ibret-i âleme rezil olarak ölmediler mi?  Zulmün sonu da ölümle bitecekse hayat zulüm yapmaya değer mi?   Bir insanı öldürmek tüm insanlığı öldürmek gibidir. Bir insanı kurtarmak tüm insanlığı kurtarmış gibidir. Düsturuyla hareket etmeyi Allah cümlemize nasip müyesser eylesin.

 

ZULÜM İLE ABAT OLANI ETMELİ TEKBİR, TEKBİR İLE USLANMAYANIN HAKKI KÖTEKDİR.

 Saygılarımla    Gülten Aksoy

 

( Şehitlerimize Yüreğim Acıyor başlıklı yazı HasretGülü tarafından 25.12.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu