1 Sevgi Neydi

                                                     SEVGİ NEYDİ?

          Belkide: Saçlarını Okşamaktı Sevmek, Ellerini Tutmak, Gözlerine Sevgi İle Bakmaktı Sevmek, Yarım        Olan Herşeyi Tamamlayan Tek Çareydi Sevmek.

 

       Bu gün yine gönüllere seslenişim olacak; Belki bir duyan anlayan olur. Gerçek sevginin var olup olmadığını ve gerçekten öz bir sevgi, delikanlı bir sevgi nasıl olur? Sizin yorumlarınızı da almak benim için sonsuz mutluluk olur.“ Sevgi neydi? Ne idi Sevgi?Kimine göre merhamet, kimine göre şefkat, kimine göre paylaşmak, iyiyi kötüyü, kimine göre acımak, merhamet etmek, kimine göre Allah’ın bir lütfüydü sevmek. Kimine göre korumak, sarmaktı çepe çevre sevgiyi, kimine göre kıskanmak, ölesiye sevgiliyi, kimine göre tüm bedeninde, damarlarında hissetmekti sevgiyi, kimine göre onsuz bir saniye bile kalamamaktı sevgi.Belkide sadece göz göze bakmaktı sevgi, belkide sonsuza dek ellerin kenetlenmesiydi sevgi, Belkide hasret ateşiydi.                                                                                                    Belkide yağmur damlası gibi süzülen gözyaşı idi sevgi, Belkide saf, tertemiz, bahara gözünü açan, bir gül goncasıydı sevgi; Oysa kimine göre hunharca koparmaktı goncasını dalından. Ağlatmaktı yüreğinden sızan kana bakmadan.

 Bir nebze bal almaktı, merhameti takmadan. Ağlatmaktı, aldatmaktı, Allah’ın buğzuna aldırmadan. Kimine göre menfaatti sevgi işi bitince fırlatıp atılan. Kimine intikamdı egosuna tatmin sağlayan. Kimine göre zalimlik, hainlikti sevmek, merhametsizlik, acımasızlıktı sevmek. Belkide çaresizliğe gömülüp susmak susup ta gitmekti sevgi. Kimine göre ezip üzüp ezip geçmekti sevmek. Kimine göre beklemek, bekletilmekti sevmek. Kimine göre çalıp kaçmaktı sevgi, Kimine göre psikopatça zulüm etmekti sevmek, kimine göre öldürüp sevdiğimden öldürdüm demekdi sevmek.

Bana göre ise emekti, paylaşmaktı, merhametti, derdiyle dertlenmekti, özlemekti, gözyaşını silmekti, saçlarını okşamaktı, Ellerini tutmak, gözlerine sevgiyle bakmak, kaybetme korkusu ile sarılmaktı sevmek. Gönül sarayında taht kurmaktı sevmek. Sevginin sevgiye muhtaçlığı Tıpkı anneye muhtaç olan küçük bir bebenin, muhtaçlığı gibiydi sevmek. Sevmek: güzel olan her şeydi sevmek. Yarım olan ve birbirini tamamlayan tek çareydi sevmek. Mutluluğun yegâne anahtarıydı sevmek. Tüm olumsuzlukları affettiren ve her şeye rağmen insanı sevdiren, Bir tek Rab’in lütfü idi sevmek. Bir insanı mutlu etmek için, asla görünmeyen ve lakin var olduğunu hissettiren rengi, tadı, kokusu bilinmeyen, elle tutulup gözle görünmeyen şu sevgi: insanı mutlu etmeye nasıl muktedir olmuşsa; insanı katletmek içinde kurşun gerekmez. Zalimlikte bir insanı öldürmeye eş değer bir düstur dur. Allah hepimizi insanlığı, sevgiyi yaşatanlardan yaşayanlardan eylesin Rabbim bizi namertlerin sevgisine muhtaç etmesin.( Amin) Bir insanı kurtaran tüm insanlığı kurtarmış gibidir. Bir insanı katleden tüm insanlığı katletmiş gibidir. Yüreğiniz sevgi dolsun, Rab’im tüm gönülleri insan sevgisi ve merhametiyle doldursun İNŞAALLAH.

 

Saygı ve sevgilerimle

Gülten Aksoy

 

( Sevgi Neydi başlıklı yazı HasretGülü tarafından 29.12.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.