Oruç Baba Mekanı’nın tarihçesi:Bir-iki ay önce Dert Köşesi/Dert Ortağınız ünvanıyla bir başka caddede açıldı.Müşteri yokluğundan iflas edince “hileli iflas” yoluyla kapatıldı ve ünvanını değiştirerek yeni yerinde sizlerin hizmetinize girdi. 
Oruç Baba Mekanı’nın “varları” ve “yokları” : 
Yoklar: Para,müstehcenlik,hakaret,küfür,sataşma,(offf sıkıldım ,ötekileri de siz ekleyin!) 
Varlar: Sevgi,kardeşlik,dostluk,mizah,hoşgörü(Bir ekleme de buraya yapın!) 

Buyurun birlikte bakalım: 
Saygıdeğer,pek muhterem ve de aziz okuyucularım.Sizler için açtığımız bu köşemizde kendi kendinize çare bulamadığınız çeşitli sorunlarınıza eğilmek, çözüm yollarını göstermek suretiyle bir amme hizmeti yapmak dileğindeyiz.Her türlü sırrınızı, sıkıntınızı, üzüntünüzü, probleminizi yazarak bu köşemize gönderdiğiniz takdirde sizlere yardımcı olmaya çalışacağız. 
Okuyucularımızdan ricamız,özel cevap istememeleri ve mektuplarının içine posta pulu veya damga pulu koymamalarıdır.Gelen mektuplara kesinlikle ayrıcalık uygulanmayacağını, elimize ulaşma sırasına göre cevap vereceğimizi hatırlatırım. 
Haydi ne duruyorsunuz, ”Dert Babasına” yazsanıza…. 


Rumuz: Çatla Yavrum Çatla-İstanbul 
“Sevgili dert babamız,42 yaşında bir ev hanımıyım.Tam altı tane çocuk dünyaya getirdim.Aile hayatımda ne eşimden ne de çocuklarımdan yana bir şikayetim var.Benim asıl derdim,komşum Melahat hanımla.Bu kadın maddi durumunun iyi olması nedeniyle beni kıskandırmak için her gün yeni bir kıyafet giyiyor.Bu durum beni çok üzüyor,adeta diyebilirim ki dünyayı bana zindan ediyor.Geceleri uyuyamaz oldum vallahi.Bu musibet karıyı çatlatmanın yollarını söyler misiniz? 
CEVAP: Sevgili okurum,komşunuzu çatlatmak hususunda gerçekten ciddi iseniz,benim size bir-iki ufak tefek tavsiyem olacak:Her şeyden önce ilk fırsatta Beyoğlu’na gidip,en pahalı ve lüks mağaza ve butiklerden türlü desen ve tipte çeşitli giysiler alınız.Sonra bunları giyerek komşunuzun penceresi önünden her gün defalarca geçiniz.Göreceksiniz ki birkaç güne kadar isteğiniz gerçekleşecektir.Bu arada tavsiyemizle ilgili olarak aklınıza gelebilecek bazı sorulara da şöyle cevap verebiliriz: 1-Borç yiğidin kamçısıdır.Onun için borçlanmaktan hiç korkmayınız,bu mağazalarda harcayacak paranız yoksa ya kredi kartı kullanın ya da taksitle alın. 2-Akılsız başın cezasını taban çekermiş.O nedenle de gidip gelmeleriniz sonucunda meydana gelecek yorgunluğu da herhangi bir hastalığa yormayınız. 
( Oruç Baba'nın Mekanı -1 başlıklı yazı Ömer Faruk tarafından 19.04.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu