Soy-Der tarafından düzenlenen 4. Aşıklar Bayramı gerçekten mükemmeldi. İlyas Arslan Kapalı Spor Salonu’nu ilk kez bu denli kalabalık gördüm. Sorgunları ve Aşıklar Bayramını düzenleyen SOY-DER yönetim kurulu üyelerini, şair yazar, ozan arkadaşlarımı kutluyorum.

4. sü düzenlenen Sorgun Aşıklar Bayramı genelde bölgenin piknik alanı olan ve çevrede bilinen, duyulan Halil Baba’nın eteklerinde, Halil Baba yaylasında yapılıyordu. Yayladaki şenlik de güzeldi. Çevre köylüler traktörleriyle geliyor, kadın-kız hem eğleniyor, hem de piknik yapıyorlardı.

Haliyle bu aylar yağmur ayı, bir de Yozgat çevresinde kene belası mevcut. Bu iki nedeni göz önünde bulunduran görevli arkadaşlarımız bu yılki şenliği kapalı mekanda gerçekleştirmeyi planlamışlardı.

Sorgun Aşıklar Bayramı’na, Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği’nden ben, Nuh Şahin, Yusuf Koç, Salim Gülbahçe ve Celalettin Yünel ile birlikte gittik. 4. sü yapılan Sorgun Aşıklar Bayramı gerçekten de harika geçti. Katılımcı dostlarımızı ve programa emeği geçen arkadaşlarımızı canı gönülden kutluyor, tebrik ediyoruz.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ve Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç beylerin de desteklediği program dopdolu geçti. Katılımcı aşıkların kalabalık olması sebebiyle, saatlerce devam etti. İl dışından pek çok aşık-ozan arkadaşlarımız gelmişlerdi. Güzel eserleriyle izleyicileri mest ettiler. Salonun dolu olması ve program boyunca izlenmesi hepimizi sevindirdi, mutlu etti.

Yine Aşık Derdiyar, Aşık Sevdai, Aşık Mahmut Karataş, Kadir Demirtaş, Aşık Kaptani, Aşık Temelli, Aşık Turabi, Aşık İsmail saz ve sözleriyle güzel atışmalarıyla programa renk kattılar.

Usta aşıkların yanı sıra söz ustaları şairlerde şiir yorumlarıyla programın canlı geçmesini sağladılar. Şairler, Nuh Şahin, Yusuf Koç, Salim Gülbahçe, Durak Turan Düz, Vedat Fidanbay, Murat Duman, Neşe Balıkçı, Yeter Bektaş, Ahmet Şahingöz, Rifat Çakır, Murat Erciyas, Kelami Akdemir, Nusret Turan, Birsen Dinç, Erdoğan Bektaş şiir yorumlarıyla programa canlılık kattılar.

30’un üzerinde katılımcı, aşık, ozan, şair dostumuz vardı. Bu güzel ilgi duygulandırdı bizleri. Programın sunucusu (Yozgat’ın milli sunucusu) Rifat Çakır’da ayrı bir güzellik kattı Sorgun Aşıklar Bayramı’na.

Sorgunlu konukların yanı sıra, Çorum ve Sivas’tan gelen konuklarda vardı. (İsimlerini hatırlamakta zorlandığım dostlarımdan özür diliyorum) hepsinin emeğine, yüreğine sağlık.

Sorgun İlyas Arslan Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen Sorgun Aşıklar Bayramı gece geç saatlere kadar devam etti. Doyumsuz bir programa dönüştü. Ozanların deyişleri İlyas Arslan Kapalı Spor Salonu’nda yankı buldu.

Aşıklar güzel atışmalarıyla alkış topladılar. Sarıkamış destanı dile geldi, Sarıkamış Şehitleri yad edildi. Milli ve Manevi değerlerin coşkuyla birleştiği İlyas Arslan Kapalı Spor Salonu güzel bir programa ev sahipliği yaptı.

Tatlı heyecanlarına tanık olduğumuz SOY-DER (Sorgun Ozanlar Derneği) yönetim kurulundaki arkadaşlarımızı kutluyoruz. Emeklerine, yüreklerine alın terlerine saygı duyduğumuzu ifade ediyoruz.

Ne Hoş bir gelişme; 94’lü yıllarda ekmeye başladığımız bu güzel tohum Yozgat’ta zemin buldu, tüm Türkiye’de yankılanmaya başladı. Bizim için sevindirici bir gelişmedir bu.

Sorgun, Yozgat, Sarıkaya, Yerköy, Akdağ derken tüm Türkiye’den Yozgatlı aşıkların, ozanların, şairlerin sesi gelmeye başladı. Nasıl sevinmeyelim ki?

Yozgatlı yöneticilere (Başta Sayın Valimiz olmak üzere) bir iki diyeceğimiz var; Yozgat kaplıcalarının, turizminin yanı sıra kültür ve sanat faaliyetleriyle de kabuğunu kırmalıdır. Hasbel kader bunde bizlerin emeği alın teri de var. Kültür Sanat faaliyetleri olmadan bir ilin tanıtımı olamaz. Ucuz, etkili, çarpıcı bir tanıtım faaliyetidir. Kültür-sanat faaliyetleri (Şiir şölenleri ve Aşıklar Programları…)

İkincisi de çok şey istemiyoruz. Bize sahip çıkın destek olun maddi ve manevi desteğinizi esirgemeyin. Biz de bu ilin adını sanını duyuralım diyoruz. Maalesef ekonomik imkanlarımız kısıtlı, azıcık desteğiniz bizlerde çok ciddi yankı bulacaktır. Haklı olarak ilgisizliğe tepki duyuyoruz. Ayrıca başkanlarımızın ilgi ve desteğini gördüğümüzü ifade edip kendilerine de teşekkür ediyoruz. Kulak verin sesini duyacaksınız. Yozgatlı Aşıklar-Ozanlar-Şairler tüm Türkiye’den ses veriyor, yankı buluyor!..

Ahmet SARGIN
Yozgat Şairler Yazarlar Birliği Derneği Başkanı
( Sorgun Aşıklar Bayram Mükemmeldi başlıklı yazı Ahmet SARGIN tarafından 25.05.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.