Ne çok gelip, ne çok giden...
Gözüm soldaki "vefa " anketinde.
Gülümsedim, gayri ihtiyari.
 
Çocukluğumun, güzel ve denizi yakından görmek açısından önemi olan bir durumuydu elbet, babamla Kadıköy den binip Karaköy'e geçmeleri vapurla. o zamanlar denizi sadece su olarak bildiğimizden belki,  çok korkardım.  Babama sarılıp, gözlerim kayıkçının ellerindeki küreklerde...Yaşım 3 yada 4 olmalı ve alışıktım oysa Göztepe'nin Kurbağalı deresine.
 
Banka adını duymadım. İstanbul'da semt adı olduğunu bilsem de, bozasından hiç hoşlanamadım nedense. Televizyon dizilerini nadir seyrederim. Komedi ağırlıklı olanları ve vefa adlı bir diziyi hatırlayamadım. Vefa adında bir tanıdığım hiç olmadı, Hasan, Hüseyin yada Ayşe denilse belki bilirdim.
 
" Dostluk narası atan ikiyüzlü" şıkkı bence şıkları belirleyenin amacıyla ilgiliydi ki, ne şıkkı ne de onu sevebileceğimi düşündüm; vefanın güzelliğine rağmen.
 
"Burnu havada Donkişot." Yüzümde yine bir gülümseme... Hem de kocamanından. Aklımda herkesin Dulcinasının beyaz çarşaflar üstündeki hali. Sanırım biraz utandım.
 
Memur? Memurlar hala bir şey satıyorlar mı? Satılmadık ne kaldı ya da? Bildiğim, elde kalan biraz orman, biraz deniz. Ha;  tabi en yükseklerinin sattığı Mehmet kanı ve vatan denilenin gururundan gayrı... Bilemedim mi? Peki...
 
Hepsi.
Yaşasın! işte bunu bildim. Üç ya da dört güzel kızdan oluşan  müzik grubunun adıydı, değil mi? Gerçi yaptıkları da müzik değildi ama, olsun. 
 
Velhasıl, temcit pilavı misali, ayda  birkaç kere bir bu anketin getirilip getirilip gözüme sokulmasının anlamını ne  anladım, ne de hazmedebildim...
 
 
( Anket Vefanın Düşündürdükleri başlıklı yazı HimmetAYGÜT tarafından 30.09.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu