alt

              Hasan KALLİMCİ(*)           

     1970-1980 yılları arasında Türkiye’de yaşananlar, aradan otuz küsur yıl geçince adeta unutuldu. O yıllarda ülkemiz SSCB’nin peyki yapılmak için yoğun bir komünizm propagandasıyla karşı karşıya idi. Üniversiteler, aydın geçinenler, sanatçılar ve gençler bu amaçla kullanıldı. Üniversiteler işgal edildi; okumak isteyen, bu rejime karşı çıkan gençler ya okullarından oldular ya da canlarından... Ülke, insanlarımızın kamplaştığı, gençlerin birbirini kıydığı bir savaş alanına döndürüldü. Bu duruma el koyması gerekenler, “ihtilalin olgunlaşmasını” beklediler. Sonunda binlerce gencimiz harcandıktan ve ortam –onların diliyle- olgunlaştıktan/müsait olduktan sonra NETEKİMLER ihtilal yaptılar. Her gün onlarca kişinin öldüğü ülkemizde anarşi bir anda bitiverdi nedense... BİRİLERİNİN “Bizim çocuklar”  dediği ÇOCUKLARI bir işi daha başarmıştı...

 

            Fakat Türkiye Cumhuriyeti, kıymetli yıllarını, gençlerini, ekonomisini... kaybetmişti; en önemlisi insanımız arasına NİFAK tohumları serpilmişti. Bu tohumlar, yine BİRİLERİ tarafından çimlenmeye alındılar; zaman zaman SAĞCI-SOLCU, ALEVİ-SÜNNİ, TÜRK-KÜRT diye yeşertilerek ve kullanılacaktı...

            İşte bu durumu gören ve insanımızı “emperyalist tuzaklara karşı uyarmak, ikaz etmek” isteyen aydınlarımızdan ÖMER FARUK HÜSMÜLLÜ, ülkenin kan gölüne döndüğü o yıllarda, 1979 yılında NİFAK  adlı romanını yazdı. Başvurduğu yayınevleri, eserinin basımını kabul etmediler. Ömer Faruk Bey de son yıllarda yaygınlaşan İnternetten faydalandı, romanı İnternet ortamında yayımladı. 2011 yılında da kendi imkânıyla kitaplaştırdı. Burada şunu ifade edeyim; çoluk çocuğunun rızkından keserek kitap bastırmak, bugünün şartlarında büyük fedakârlıktır.

 

            alt

 

            NİFAK adlı eserin kahramanı Murat, emperyalist tuzağın önünü keserek canını aldığı gençlerimizi temsil eden sembol bir isimdir; Anadolu’nun bir köyünden İstanbul’a okumak için gelmiştir. Vatan, memleket, bayrak, millet sevgisi ve yoksulluğuyla okumak için çırpınan üniversiteli gençlerimizin yüzde doksan dokuzunu temsil eder. Ancak, Türk gençlerinin yetişmesi, bilgilenmesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin de büyümesi ve güçlenmesi demek olacaktır. Ortadoğu’da gözü olanlar bu durumdan rahatsız olurlar. Onlara; “Türk” kimliğini ve kültürünü benimsemeyen, ruhsuz, kimliksiz, inançsız veya seccadesini serdiği yeri vatan olarak gören kişiler gereklidir. Onlara; bu topraklar için hazırlamış oldukları projeleri sonraki yıllarda rahatlıkla uygulayabilecekleri bir ortam gereklidir. Sözün kısası Murat, nice Muratlar bu sebeple can verirler.

            Ömer Faruk Hüsmüllü’nin romanı NİFAK, hem dünün hem de bugünün anlaşılması için, bilhassa 15-20 yaş arası gençlerimiz tarafından okunmalıdır. Artık bu tür kitapları yayımlayacak yayınevleri var. Onlar, bu eseri tekrar tekrar basarak gençlerimize ulaştırmalıdırlar.

            Ömer Faruk Bey’i, milletimizin birliği ve beraberliğini temin amacıyla çarpan kalbi, düşünen beyni, yazan kalemi olması dolayısıyla tebrik ediyorum; Allah ondan razı olsun. Ömer Bey, NİFAK’ı ve diğer eserlerini de yazarak üzerine düşeni yapmıştır, yapmaktadır. Şimdi görev, “Ben milletimi, devletimi, bayrağımı seviyorum.” diyenlerdedir.

            Kitabın temin adresi:

            Ömer Faruk HÜSMÜLLÜ

            o [email protected]

            0 535 723 35 79

***

 

(*)Hasan Kallimci Kimdir?

1949’da Sarayköy’de (Denizli) doğdu. Masal, hikâye, roman, şiir, mani, tekerleme, bilmece, tiyatro eseri, efsane ve destan gibi edebiyatın her dalında eserler vermiştir. Gençler ve daha üst yaştakiler için hikâye roman tiyatro, şiir, araştırma dallarında (13 kitap)olmak üzere toplam (95) kitap neşretmiştir. Halen mahallî gazete ve sitelerde de yazılar yazmaktadır.

www.hasankallimci.com

( Usta Bir Kalemden Nifak Romanı Eleştirisi başlıklı yazı Ömer Faruk tarafından 29.10.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu