Benimki de böyleydi, herkes gibi! Çabuk kırılan umutlarım, gün doğumunda tamir edilen başka başka umutlar.Sıralanmış, günü kurtaracak replikler ve idare edilen insanlar...

 O günlerde tanıştım cilveli dostumla...Onu bulmak çok zordu..Yıllar yıllı bir tutkuydu yazmak, bu kalp için! Daha önce buna''karalamak'' derdim'! Bazen o kadar çok coşardı ki içimdeki bu çılgın bilinmezlik , zaman zaman derinler de köşe bucak kaçan kalemi tutmaya çalıştım..Kimi zaman kimsenin göremeceği bir inançla, bunun kalem değil de fırça olabileceğine inandım!


Gün 'ler beklemekle geçmeyecekti, aranmalıydı artık cilveli dost! Bir fırçayla işe başladım. Renkleri üst üste fırçaladım...Her fırça darbesi ilk fırça izlerini azaltıyordu , git gide yokoluyordu ilk renkler. Bazen koyular çoğalıyordu bazen ise aşk renkleri açıyordu tabloda.Ama hiç birinde de ilk fırça darbesi yoktu.Çok yakından izledim .Günler saatler geçiyordu , durmaksızın renklerle savaşıyordum .

Her nefes bir renk...Mutluluk, üzüntü ,şaşkınlık... Saflığın bile rengi vardı! Ama tatminsizliğin yoktu..Soluğum kesildi.Umudum kırılmaya başlamıştı , ama inadım ve direncim kırılmıyordu.İçimdeki kanat çırpan güvercin kafesinde duramıyordu, ben acı çekiyordum, sinsice!

Ne yaptığımı bilemeden, içimdeki coşkuyu tüketmek için renklerle savaşırken, yorgun düştüm ve sadece izledim...Tatmin olamıyordum.

Orda öylece renklere dalarken , içimdeki ''pır pır'' kanat çırpan canlıyı kaybedeceğimi düşündüm! Eminim o da Kant 'ın güvercini gibi düşünmekteydi: '' Ah şu hava olmasa , hızımı kesmese ! ''Oysa uçmayı sağlayan ve havada kalmayı kolaylaştıran, o dirençtir...Ben havaydım, artık güvercinimin uçmasını sağlamalıydım!Bunları düşünürken gözüm de büyüyen renkler daha da çekici gelmeye başladı. Tabiki içimdeki ''pır pr'' da!! Ve o an, ne istediğimi anlamıştım..Sonun da '' Pişmanlıktı '' bu renkler... Fırça izlerinin hepsi, ayrı ayrı bir ''hayat '' ... Renklerin hayatların da kaybolmak istiyordum!

İçimde köşe bucak kaçan cilveli dostumu bulmuştum. Ben durmaksızın , satır aralarına ara vermeksizin yazmak istiyordum! Her bir rengin hayatı ve her fırçanın unutulmak istemeyeceği hayalleri vardı..O gün tuttuğum kalemi ''pı pır'' ile idare etmekteyim... '' umut, inat ve direnç ''...Teşekkürler ''pır pır''...

( Pır Pır ... başlıklı yazı seyma tarafından 2.11.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu