AKDAĞ SEVGİSİ BULUŞTURDU

     Yozgat'ın Akdağmadeni İlçesi'nde yıllar önce çeşitli vesilelerle bulunmuş olanlar yıllar sonra bir araya geldi. Şair ve yazarların da yer aldığı programda renkli görüntüler oluştu.


Akdağ sevgisi buluşturdu
   Akdağmadenini Sevenler Derneği’nin (AKSEV) davetlisi olarak Akdağmadeni ilçesine giden Yozgatlı Şair, yazar ve aşıklar burada gerçekleştirdikleri güzel ve anlamlı bir programla Akdağmadenli dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattılar. Programa bir zamanlar ilçede görev yapmış ama çeşitli vesilelerle ilçeden ayrılmış olan vatandaşlar da katıldı. 

     Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaaddin Özdemir, araştırmacı, şair- yazar Hakkı Yurtlu, Sorgun Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Gazeteci- Araştırmacı -Yazar Durali Doğan, Yozgat Şairler Yazarlar Derneği Başkanı Gazeteci- Şair -Yazar Ahmet Sargın, Akdağ Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Birol Taştan, İcra Müdürü Serdar Özçelik ile birlikte çok sayı da davetli grubu katılarak şairlerin Akdağ buluşmasına alkışlarıyla destek oldular.

       Akdağ buluşmasına katılan Yozgatlı şairler: Durali Doğan, Hakkı Yurtlu, Ahmet Sargın, Yusuf Koç, Hacı Yiğid, Mehmet Ali İlbaş, Hüseyin Adak, Abdurrahim Koçyiğit, Erol Güvenç şiir yorumlarıyla, Aşık Rıza Kaygusuz ve Halk Ozanı Cercis Coşar sazlı- sözlü deyişler ile Akdağmadenli şiir severlere unutulmaz bir gece yaşattılar.

     Yozgatlı şair ve ozanları ağırlayan AKSEV- Akdağmadeni’ni Sevenler Derneği Başkanı Avukat Cengiz Gözalan, programın zevkli ve eğlenceli geçmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuklara teşekkür etti. 
Gece geç saatlere kadar devam eden Akdağmadeni Şiir muhabbetine izleyici olarak katılan konuklar da böylesine güzel bir gece yaşattıkları için şair ve ozanlara teşekkür ederek Akdağ’dan uğurladılar.
                                                                                           
                                                                                  Haber ve Yorum- Ahmet SARGIN
                                                                             Yozgat Şairler Yazarlar Derneği Başka

        YOZGATLI ŞAİRLERİN   AKDAĞ BULUŞMASI 


Akdağ Buluşması
Ahmet Sargın
      İnsanın kendi memleketine olan özlemi bir başka oluyor. Kan çekiyor, toprak çekiyor ve özlem mutluluğa dönüşüyor. Dilinden memleketini düşürmeyen Akdağmadeni sevdalısı araştırmacı yazar Hakkı Yurtlu hocamın daveti ile Akdağ’a gittik. Ben Akdağmadeni’ni fazlaca bilmem bu güzel ilçemize gidişim sayılıdır. Birkaç kez gittim diye ifade edebilirim. 

     Akdağmadenli araştırmacı yazar Hakkı Yurtlu, Yozgat Şairler Yazarlar Derneği adına ben ve Yusuf Koç hocam, Hakimiyet Gazetesinden Celalettin Yücel aynı araçla, Sorgun ekibinden Sorgun Selam Gazetesi sahibi Durali Doğan, Şair Hacı Yiğid, Mehmet Ali İlbaş, Hüseyin Adak ve Rıza Kaygusuz’da Durali Hocamın arabasıyla birlikte Akdağ yolculuğuna çıktık. 

       Akdağmadeni Yozgat’a bir hayli uzak. Yozgat’ın en uzak ilçelerinden biri, ilçe adına buradaki maden ocağından alıyor. Eskilerin tabiriyle ‘’Maden İlçesi’’ aslında şirin güzel bir ilçemiz. Ağacı, yeşili ve ormanıyla ünlenmiş olan bir yöremiz. İle olan uzaklığı ilçeyi kendi kaderiyle baş başa bırakıyor diyebiliriz. Sayın Bakanımız Başbakan yardımcımız Bekir Bozdağ’ın da memleketi burası. 

      Asıl daveti Akdağlı Araştırmacı-Yazar Sayın Hakkı Yurtlu yapmıştı ama ; biz kısa adı AKSEV  olan “Akdağmadeni Sevenler Derneğinin” misafiriydik. Dernek başkanı Avukat Cengiz Gözalan konuklarını karşılayıp, muhabbet edeceğimiz salona buyur etti. Davetliler birer ikişer gelip mekanı doldurmuştu. Planlı bir programdan öte sade ve samimi-doğal ortamda birlikte olmayı arzulamıştık.

    Protokol konuşmalarından uzak, resmiyetten uzak, doğal ve samimi bir sohbet olmasını diliyorduk. Toplantımızda aynen öyle oldu ve sıcak bir dostluk havasında gerçekleşti. Kısa bir tanışma faslının ardından sazlı sözlü şiir muhabbeti başladı. Şiir yorumları, anılar, fıkra ve ozanların deyişleri dile gelip geceyi renklendirdi. Hani derler ya “ tadı damağımızda kaldı “ tadının damağımızda kaldığı tatlı bir muhabbet oldu.

    Geceye şiir yorumlarıyla katılan şairler: Araştırmacı yazar (sorgun Şairler-Yazarlar Derneği Başkanı) Durali Doğan, Akdağlı araştırmacı yazar Hakkı Yurtlu, Yozgat Şairler-Yazarlar Derneği adına ben ve Eğiitimci Şair Yusuf Koç, Sorgun Belediyesinden Halk Şairi Hasan Yiğid, yine sorgun yazarlar derneğinden Hüseyin Adak ve Mehmet Ali İlbaş. Şiir yorumlarıyla ;Çekerekli Aşık Rıza Kaygusuz ve Kırlar Köyünden Halk Aşığı Cercis Coşar,
(ona sazıyla eşlik eden oğlu Muhammed Coşar) saz ve sözleriyle geceye renk kattılar. Tatlı, hoş, sade ve ayrıcalıklı güzel bir program gerçekleşti Akdağmadeni ilçemizde… muhabbetin tadı herkesinden ağzında kalmıştı. Gecenin bitmesini kimse istemiyordu; sms yolcu yolunda gerekti!..

     İlçeden katılan konuklarımız (isimlerinii hatırlamadıklarımdan özür diliyorum) Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Birol Taştan, İcra müdürü Serdar Özçelik, İlçe Tarım Müdür Hamza Ürgen, AKSEV Başkanı Avukat Cengiz Gözalan, TMO Elektrik Teknisyeni EfrailTunçer, Engelliler Dernek Başkanı Nursi Ünlü, Yeşildere Mahallesi Muhtarı Abdi Küçükakçe, ilçe halkından Hacı Ali Güçlü, Erol Güvenç, Kemal Coşar, Musa Yurdakul ve diğer davetli konuklar.

      Basın kuruluşlarından İleri Gazetesi adına ben, Sorgun Selam Gazetesinden Durali Doğan hocam, Yozgat Hakimiyet Gazetesinden Celalettin Yünel ve Akdağmadeni Doğan Güneş Gazetesinden Yusuf taştan muhabbetin görgü tanıklarındandı.

     Aşık Rıza Kaygusuz’un dertli deyişleri bizleri duygulandırırken Kırlarlı Halk Aşığı CercisCoşar’ın ağıtları hepimiz duygu yağmuruna boğdu. Gece güzel, ciddi, hoş bir anlam kazandı. Akdağmadeninde bize göre bir ilk (Çelebi Öztürk kardeşimizin bir şiir etkinliğine de önceden katılmıştık) gerçekleşti. Devamının gelmesini temenni ettik.

     Böylesine tatlı ve güzel bir etkinliğe vesile olan Araştırmacı-yazar Hakkı Yurtlu’ya AKSEV Başkanı Avukat Cengiz Gözalan’a ve Akdağmadenli dostlarımıza teşekkür ediyoruz..
                                                                                         Ahmet SARGIN
                                                                             Yozgat Şairler Yazarlar Derneği Başkanı





( Akdağmadenin De Şairler Buluştu başlıklı yazı Ahmet SARGIN tarafından 8.02.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu