BAŞKENT TE GÖRKEMLİ  YOZGAT GECESİ

        Ankara’da yaşayan Yozgatlılar, Etimesgut Yozgatlılar Derneği’nin düzenlediği “Şiir ve Müzik Dinletisi” programında bir araya geldi. Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen gecede, Yozgat’tan gelen şair ve müzisyenler sahne aldılar. Yerel yöneticiler, siyasiler ve bürokratların yoğun ilgi gösterdiği gecede konuklara Arabaşı ikram edildi;  gece de şiirlerle, şarkılarla, türkülerle buram buram Yozgat havası yaşandı.

        YOZGATLI SİYASİLERİN İLGİSİ FAZLAYDI

     Etimesgut Yozgatlılar Derneği’nin Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlediği Arabaşı Gecesi Şiir ve Müzik Programı’na, Etimesgut’ta yaşayan Yozgatlılar’ın yanı sıra Başkent’te yaşayan Yozgatlılar da yoğun ilgi gösterdiler. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’in yanı sıra MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Ak Parti Ankara İl Sekreteri Mustafa Başer, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, MHP İlçe Başkanı Ali Metin ve CHP İlçe Başkanı Mehmet Yula, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte gecede yer aldılar. Keçiören eski Belediye Başkanı Turgut Altınok  ile  Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa İlbaş’ın  ve Yozgat Şairler Yazarlar Derneği Başkanı Gazeteci şair-  yazar Ahmet Sargın’n da katıldığı gecede,  konuklara Yozgat’ın meşhur Arabaşı  çorbası ikram edildi.

   Etimesgut Yozgatlılar Derneği Başkanı Halil Şahingöz açılış konuşmasında  tüm konuklara teşekkür etti ve katılımcı sanatçılara plaket takdiminde bulundu. 

        MEMLEKET HAVASI ESTİ

    Yozgatlı sunucu Rifat Çakırın takdim ettiği gecede, Yozgat ve ilçelerinde faaliyet gösteren şair, yazar ve müzisyenler sahne alarak unutulmaz bir Yozgat gecesi yaşattılar. Kelami Akdemir’in Türk Sanat Müziği programının ardından, Yozgatlı şairler Ahmet Sargın, Ozan İlo ve Durak Turan Düz ile İLESAM  Temsilcisi İlter Yeşilay güzel şiir yorumlarıyla geceye renk kattılar. Gecenin finalinde ise Yozgatlı sanatçı Erhan Özel sahne aldı. Özel, okuduğu Yozgat türküleriyle Başkent’te yaşayan Yozgatlılar’ı kimi zaman duygulandırarak kimi zaman da hareketli türküleri ile oynatarak memleket havası estirdi.


         Başkent'te Yozgat Buluşması



Başkent'te Yozgat buluşması
Ahmet Sargın
    Etimesgut Yozgatlılar Derneği'nin davetlisi olarak Ankara'ya gittik. Etimesgut Mevlana Külütür Merkezinde görkemli bir tören vardı. Ankara'da ki Yozgatlıları buluşturan bu güzel program şiir-müzik ve eğlenceyle renk kazandı. İçilen arabaşı çorbasıyla da güzel bir dostluğa dönüştü.

Yozgat'tan Hayri İnal Konağı Müdürü Halk sanatçısı kardeşimiz Erhan Özel, Sarıkaya Şairler-Yazarlar Derneği Başkanı Türk Sanat müziği yorumcusu Kelami Akdemir ve arkadaşı A. Kadir Murat ve Yozgat Şairler Yazarlar derneği adına da ben düştük yollarına. Muhabbet dolu yolculuğun akabinde başkente ulaştık ve Etiler de bir hemşehrimizle buluştuk.

Abdülkadir Murat kardeşimizin yakın akrabası olan müfettiş Ercan Yıldız beyefendi hemşehri özlemiyle kucakladı bizleri. Güzel ikramı ve dostluk muhabbeti bizleri son derece mutlu etti, kendisine teşekkür ediyoruz. 

Programın başlama saatine yakın bir zamanda (akşam ezanıyla birlikte) vardık etimesgut Mevlana Kültür merkezi salonuna.

Hazırlıklar bütün hızıyla devam ediyordu salonda... Etimesgut Yozgatlılar Derneğinin yönetiminde de yer alan İmam kardeşimiz Ebuzer Giffari Bakır Hoca karşıladı bizleri. Dernek Başkıanı Halil Şahingöz beyefendiyle de kucaklaşıp uygun bir mekana yerleştik.

O ara misafirler ve görevliler yavaş ayvaş salona girmeye başladılar. Yozgatlı ve Yozgatlı olmayan bir çok dostumuzla karşılaştık. Tokalaştığımız, kucaklaştığımız gözgöze geldiğimiz, uzaktan selamlaştığımız yüzlerce dostumuz, hemşehrimiz salonu tıka basa doldurmuşlardı.

Şairlerder İlhami erdoğan (Ozan İla) kardeşimiz, Yukarı Sarıkaya eski Belediye Başkanı Durak Turan Düz, hemşehrimiz şair -yazar Serap Demirtürk hanimefendi ve onun arkadaşları, Emine Sönmez hanımefendi, İLESAM temsilcisi İlter Yeşilay hanım, iş adamı Adnan Şahin Beyefendi, Arif Baran kardeşim ve şair Saim Yaylagül gecenin davetli konukları arasındalardı. Güzel şiir yorumlarıyla geceye renk katan arkadaşlarımız oldu. Programın sunucusu yine Yozgat'ın milli sunucularından İleri Gazetesi köşe yazarı değerli kardeşimiz Rıfat Çakır'di. O güzel sunumu ve mahalli şiiri gecede en çok alkış alan bölüm oldu.

Belediye başkanları-Keçiören eski Belediye Başkanı Turgut Altınok, Etimesgut Belediye Başkanı, siyasiler, parti temsilcileri, hemşehrimiz Prof. Dr. Mustafa İlbaş, daire müdür amirleri, Yozgat dostları, Ankaralı hemşehrilerimiz salonu hınca hınç doldurmuşlardı. Arabaşı muhabbeti hoş-tatlı bir dostluğa dönüştürmüştü bu güzel buluşmayı.

Gecede sanatçı olarak sahne alan arkadaşlarımız da, Yozgatlı milli sanatçı dostumuz Erhan Özel, Sarıkayalı şair kardeşimiz Türk Sanat müziği yorumcusu Kelami Akdemir, Türk Halk Müziği yorumcusu Melek Kümbül, güzel yorumlarıyla gönüllere hitap ettiler.

Şiir eğlence, müzik iç içe ve Yozgat'ın milli yeteneği Arabaşı çorbasının sıcaklığı ile de birleşerek kalıcı dostluklara kapı aralamış oldu. Derekanlancı Köyü Dernek Başkanı Adnan Yılmaz kardeşimizin ilgisine ve sevgisine de teşekkür ediyoruz. 

Dosluk, muhabbet, kaynaşma gerçekten de mükemmeldi. Bu tür gecelerin Yozgat'ın tanıtımı adına kalıcı dostluklara kapı araladığını düşünüyoruz. (Yakın çevremizdeki insanların bunu yüksek sesle dile getirmelerinden anlıyoruz bu güzelliği..)

Böylesine güzel bir buluşmanın ardından yorgunluğumuzu şeker Fabrikasının misafirhanesinde yudumladığımız çaylarla attık

Bize Etimesgut Belediyesi Basın Müdürü hemşehrimiz Yusuf Koçsoy ve Dernek Başkanı dostumuz Halil Şahingöz beyefendiler eslik ettiler, kendilerine ve yakın ilgilerine teşekkür ediyoruz.

Tabiki , yorgunluğumuzu atmış olarak uyandık, pazar sabahında... Yozgat dostu, Yozgatlılar hayranı Alacalı işadamı Adnan Şahin Beyefendi sizi gezdireceğim diye söz vermişti. Öğle saatlerinde buluşup onun eşliğinde Anıtkabiri ve Ankara'yı gezdik. Adnan Şahin Beyefendinin misafirperver tutumuna cana yakın ve sevecen tavrına hayran kaldığımızı ifade etmek istiyorum. Şahsına ilgisine ve Yozgat dostluğuna teşekkür ediyoruz. Mutlu bir haftasonu ve muhteşem bir buluşmanın ardından döndük Yozgat'a...
                                                                     Yorum
                                          Ahmet Sargın/ Yozgat Şairler  ve Yazarlar Derneği Başkanı

( Etimesgut Da Yozgatlılar Gecesi başlıklı yazı Ahmet SARGIN tarafından 16.02.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu